Wednesday, February 18, 2009

Nära himmelen....

Den här bilden tycker jag är helt otrolig. En man som utför bön där uppe i höjden...




Fick höra idag att de som jobbar i byggkranarna på världens högsta byggnad Burj Dubai tjänar ca 60 000 kr/månaden. Det tycker jag de är värda. Men stackarna som jobbar nere på marken eller bara vanliga byggnads arbetare tjänar endast 1600 kr/månaden......Svårt att tänka sig hur tufft de egentligen har det. Ibland orkar man knappt gå från huset till bilen i den hemska sommar värmen, tänk då att jobba ute i denna hetta. Det är ju inte ovanligt med temperaturer på 45-50 grader i Juli och August. Längtar verkligen inte till sommaren.

Bön kan ju ske på många olika ställen.Så här kan det se ut för de som vill delta i fredags bönen, men inte får plats inne i mosken...

En arbetsdag kvar innan helg. Underbart!

Nu ska jag gå och kinesa.

Peace!

3 comments:

Helen said...

1600,-/mån.??? Vilket skämt! För det är ju inte så himla billigt att leva i Dubai, eller hur?
Fina bilder!
Kram
Helen

Annica said...

Roliga bilder! Håller med Helen där, vilket skämt med lönerna, hur kan dom jobba för dom pengarna.
Ha en skön ledighet, kram!!

Monica said...

1600 kr/mån. Ja inte är det mycket inte, men det är enbart asiater, mest Indier som har dessa jobb och för dom är det värt det, de skickar hem hela lönen till Indien. De bor i labour camps och all mat är ju gratis för dom. Dessutom transporteras de av bussar till och från arbetsplatsen. De umgås aldrig med "oss andra". En del har ju aldrig ens sett en blond människa, så när man sitter i trafiken ibland i bilen i närheten av en buss så har man typ 100 ögon som stirrar på en..hahaha lite creepy!