Wednesday, May 28, 2008

Uppehåll i återvinningen......


Japp! Nu har jag dragit mitt sista lass av glas, kartong, plast etc till återvinning! Ja, i alla fall tills hösten kommer. Trodde jag skulle svimma idag (42 grader) när jag fajtades med eländet.....från balkongen till bilen ...köra genom halva Dubai....lasta av och drajva hem igen. Om det ändå fanns någonstans i närheten skulle jag inte klaga, men detta liknar ingenting. Dessutom så känns det som jag är en av oss typ 10 som återvinner i Dubai...ja nästan i alla fall. Folk är så himla lata här och ignoranta. Who cares liksom. "-Vad gör det för skillnad?!!!" Dubai toppar listan på mest skräp/person i världen och det förvånar mig inte ett dugg. Jag skäms att säga det men jag har en kompis som äter på engångstallrikar varje dag...hela familjen alltså och dricker ur plastmuggar....Varför undrar ni säkert, jo, hon orkar inte diska!!!!!!!!!!!!!!!! Jag må illa varje gång jag ser detta och envisas med en riktig mugg när jag är över och fikar. Jag diskar den alltid själv innan jag går. Västerlänningar här bryr sig ialla fall lite om detta och det blir nog snart "populärt" här med. Men vilken tid det tar att uppfostra människor till detta. Gulf News har faktiskt haft en kampanj om plastpåse-slöseriet när man går och handlar mat. En del affärer har rent av börjat ta betalt av kunden nu för påsar. Det var ju på tiden....typ 20 år för sent!!!! Själv drar jag alltid med mig dessa fina påsar när jag handlar livsmedel....


En del tittar på en som man var psyko, men who cares!!!! Jag gör ialla fall min bit och gissa om jag känner mig guilty nu när jag kastade en juice kartong i soporna ikväll. Det gör ont i hjärtat.
Okej..nog om detta nu. Vi har ett annat dilemma nu snart. Dubai kommer nämligen att börja med moms på varor och tjänster om ett par månader. Jippi.....snart kommer nog inkomst skatt också!!! Då får vi säga tack och adjö till detta land. Familjer har redan splittrats pga skyhöga utgifter och hyror. Männen stannar kvar ensamma i Dubai, kvinnor och barn flyttar tillbaka till hemländerna där skolgång mm är billigare. Det skulle ju bli tufft, speciellt för Anthony som bara kan säga Tack för maten och Godnatt på svenska typ. Vi måste kämpa vidare.
På tal om det svenska språket, det blir alltid lite "stressigt" här hemma innan vi åker till Sverige. Barnen vill ju gärna då spajsa upp svenskan....usch , det går sååå trööögt med detta, men jag kämpar varje dag, och får BARA ENGELSKA tillbaka. Man kan ju bli gråhårig för mindre. (Skulle skriva "man kan ju bli med negerbarn", som Mamma sa när vi var små....men det är nog rasistiskt att säga så 2008...eller hur!?)
De vill GäRNA att JAG pratar svenska, men det lär man sig ju inte av, det handlar ju om att våga prata och säga fel osv.
Förra veckan gjorde jag en fin "hjärt-lista" som jag satte på kylskåpet. På den listan står barnens namn och varje gång någon av dom svarar tillbaka på Svenska så ritar jag ett hjärta under deras namn....Jag sa att den som har mest hjärtan innan vi åker får en överraskning! (Har inte planerat VAD det blir eller OM det blir, för i kväll streckade jag över några hjärtan för Anthony!!!! Han satt och härmade mig medans jag pratade svenska.....De blev jag irriterad och gjorde minus ! )
Detta problem är något som nästan alla familjer har bekymmer med i Dubai. Var man än kommer ifrån eller vad man har i bakgrunden så övergår alla språk till Engelska förr eller senare. Mycket synd. Arabiskan håller på att dö ut nu och det har gjorts några tafatta försök med att ge gratis lektioner i Arabiska till den som vill, men det går segt. Ingen har ork att lära sig ett språk som aldrig används i vardagslivet. Man kan ju inte liksom gå och snacka med snabbköpskassörskan på Arabiska, för de kommer ju alla i från Indien eller Filippinerna....hahahahah Man minglar ju aldrig med lokalbefolkningen här.
Innan jag avslutar för idag så måste jag ju nämna att Sams syster åker hem i natt. Vi var och sa Goddbye till henne tidigare idag. Gumman hade 20 kg övervikt på väskorna så hennes son bokade om hennes biljett till Business class ...looooool
Nu får hon ha 50 kg med sig totalt. Så kan det gå när man shoppar för mycket!
Nöjda med detta nu? Jag vet att jag varit lat med bloggningen ett tag, men det lossnar nog snart. Kram och Godnatt!


9 comments:

LYCKLIG MOR said...

Åh! Äntligen!
10 dagar mellan bloggningarna, det är på tok för mycket tycker jag ;-)
Många bäckar små heter det ju, skitbra att du återvinner! Och vilka snygga handlingspåsar! Snyggt bord som påsarna stod på och snygga tavlor!
Och så bra, jag såg även en stationär telefon :-D (jag= falköga :-D) Ja för ni har väl ingen trådlös telefon? Dom strålar ju sååååå mycket! Mer än mobiler! På tal om det så är det en insändare i PT idag ang, sk DECT-telefoner som jag har skrivit under på (bort med trådlöst på dagis).....ursäkta tjat ;-)
Vad mer då?
Jo! Supergulligt med hjärtlista, jag smälter! Jag tycker dom pratar bra svenska så det så! :-p
Moms!? nämen shit! Och kanske skatt snart????? Så jobbigt! Förstår er att ni är oroade.
Jag tycker iofs det är rätt bra i sverige med skatt etc...
MEN som egen företagare så kan jag säga som så man får INTE mycket lön för mödan! Om vi säger att jag tar 2000 kr för ett jobb så får man då räkna bort hälften i skatt/moms! Det är inte klokt kan jag tycka!!!
Många ggr så reagerar jag över vissa saker i detta land, man kan ibland ställa sig frågan: Varför betalar jag så mycket skatt när det ibland känns som man ej får ut något av det?
Sjukvården är bra men det är nog det enda som är ett +
Dagis tex det kostar ju rätt mycket, hela barnbidraget kommer ju att gå åt till dagisplats, undra just hur dom tänker där?
Nä skärpning SWEDEN och Reinfeldt och co!
Kram och tack för intressantläsning!
P,s det där med negerungar...har mamma sagt så? :-D Det minns jag ej!:-)

Monica said...

Tyvärr så är det du ser på bilden en Intercom! Dvs en telefon som man bara använder när man släpper in folk i huset!!!!! Och JA vi använder trådlös telefon hemma...har inte kommit så långt i utvecklingen. Ska se idag om vi har kvar våra gamla telefoner. Det blir inte att man använder telefonen hemma så mycket. Bara mobil som gäller tycker jag. Så vi kan gott koppla bort den trådlösa tycker jag.
Ok...nu till inkomstskatten som jag inte ens vet om den kommer eller ej, men OM den gör det så blir det ju inte som i Sverige att man har något för det. Typ billig sjukvård och gratis tandläkare osv....Glöm det. Här går förmånerna endast till Emirates locals...inte till oss utlänningar. Annars hade väl det varit toppen. Emiraterna betalar ju inte ens el och vatten ju....det är ju vanliga dödliga som gör det! Sverige är bra på det sättet...lika för alla.I Sverige tycker jag nog dock att skatten är en aning för hög...men det är ju mer invecklat än så. Vad ligger barnbidraget på idag förresten?
Sam har precis pungat ut med 104 000 Kronor på barnens skolgång nästa år. Det svider varje år denna tid. Då ingår ju ingen skollunch som hemma..eller skolbuss! Det är extra. I detta fall vill man ju gratulera sverige.

LYCKLIG MOR said...

Ja vad säger man...
104 000 är ju en fet summa pengar :-0!My GOD!
Ja vi har det rätt bra här i sverige, men precis som du säger mindre skatt vore bra!
Barnbidraget är på 1050, jag ska inte gnälla jag är glad att vi har det även om pengarna bara rinner genom börsen!
Det som stör mig är att det är så mycket andra små och stora omkostnader här och där även inom sjukvården och så blir man lite putt när det känns som att havla ens lön går till skatten och borde täcka allt eller det mesta ;-)
Värst vad vi blev politiska här då! :-D :-D :-D
Aldrig är man då nöjd.;-)
Ha en skön icke politisk dag :-D
Kram

LYCKLIG MOR said...

Jo en sak till, så fint med det nya bloggutseendet! Jättefint!
Och din vän som käkar och dricker på engångstallrikar/muggar :-0 Skämmes!!!
Det enda som är gott att äta på papperstallrikar är SURSTRÖMMING!

Monica said...

Tack! Tyckte det var dags att ändra utseende på bloggen.
Jo det blev politiskt...men vaddå...?!!!! Man går ju inte runt och ältar politik dagen i ända. Vi ska ha kul idag. Helg liksom. Det blir en del pluggande idag med barnen men jag ska också till frissan och blåsa håret och fina till mig . Vi är bjudna på middag ikväll med vänner. Det är med underhållning etc. Bloggar om det senare ; )
Kram

Hellen said...

Åh, det är Monica Glamour som ska på partaj ikväll! Låter najs! Kram
PS:
Lovar att blogga snart...ikväll kanske...

Annica said...

Hallå!
Snyggt med rosa blogg, roligt att ändra lite. Så ni får också leka sopbil där borta! Visst är det ett härligt nöje, vad duktig du är som orkar engarera dig i detta då nästan ingen annan gör det. Vi skulle inte rymma våra sopor i tunnan om man inte komposterade.

Nog bor vi i ett bra land hör jag, lite för hög skatt, men man får så mycke igen. Tänk bara på allt som Stefan får hjälp med och som han har gratis, tack gode gud för det. Tummen upp för sjukvården! Och inte att förglömma den svenska skolan.
Så ni har slutspurt med pluggandet och skolan nu, såå jobbigt! Här hemma är det slut på allt vad prov heter, Anton ska lämna in en uppsats i svenskan idag, sen är det färdigt för den här terminen....han är så grymt less. Men han har nog haft det lindrigt mot för Nattan, han skulle få vara med henne en månad så skulle han få se hur bra dom har det här hemma.
Träna på ni med svenskan! Fråga Tony om han minns vad han och Stefan tummade i somras!
Nu ska jag fortsätta på övervåningen med fönster och städning, känns tråkigt när det är högsommar värme ute...men vad gör man, alternativet är att anställa en städerska, och lägga sig ned själv i solstolen. Japp, så blir det! jag ringer en polska direkt...eller förresten, jag kan ju ringa min lilla syster, hon verkar ha hur mycke energi som helst, men vänta du bara Jenny! du blir 40 nångång du med, eller hur syster i Dubai???
Ha en jättebra dag, kraaaaam!!

Monica said...

Jag skickar Belma...våran Filipinska hjälp...hon duger...Men ibland är det nödvändigt att röja i skiten själv...Nej men Hallå..klockan är 03.30...vi har just kommit hem från festen! Det sägs att man inte ska blogga eller sms'a om man har druckit....Det kan man få ångra hahahahah
Skriver mer imorrn
Kraaaaaaaaaaaam

Hellen said...

Väntar förväntansfullt på lite mer info om partajet...hur orkar du sätta dig vid datorn när du kommer hem? Tokfia! :-D