Wednesday, August 11, 2010

Ramadan börjar idag!


Alltid lika pirrigt att börja med Fastan. Sov inget vidare igår natt. Vi klev alla upp 03.45 och åt en liten frukost. För Sam innebar det kaffe och vatten, Anthony åt en banan och drack vatten och jag själv lite youghurt och några små melonbitar...man har ju ingen vidare aptit denna tid på dygnet, men man bör ju inta något ialla fall. Vatten är viktigast. Tillbaka till sängs ett par timmar till och sedan iväg till jobbet. Jobbar 6-7 timmar istället för 9, underbart!

Kom hem vid 4-tiden och stod faktiskt i köket till kl 7 då vi bröt fastan och njöt av vår första Iftar denna Ramadan. Det blev den klassiska linssoppan med massa färsk koriander, Fattouch (sallad med persilja och mint och krispigt, bakat arabiskt bröd i ) och en spaghettigratäng med kyckling. Kändes bara lite konstigt att inte ha Nathalie vid bordet...... snyft!


Igår inhandlade vi en fräsig Espresso maker. Egentligen var det en födelsedags present till Sam som fyllde i Juni. To cut a long story short, han fick en fin Kitchen Aid maskin då i Juni, en riktigt dyr och snygg Espresso maskin som han alltid önskat. Nu hade vi himla otur med den....den funkade inte som den skulle, så vi gav upp och krävde pengarna tillbaka. Jag lovade att köpa en ny och det har jag nu gjort. Det blev ett annat märke. Nespresso. Fantastiskt gott kaffe, tycker även en Latte/Cappuccino lover som jag.


Här har Sam lyckats göra en skit najs Cappuccino till mej.....



Själv gillar han espresso. Här har vi exempel på en Macchiato. Visst ser det Yummie ut?!!!!!!


Nu blir det att kasta sig i soffan för lite serie tittande....vi har 2 avsnitt kvar av Prison Break.....Sen är den serien äntligen avklarad.

Peace!

No comments: