Friday, December 11, 2009

Blöttt!

Jo nu regnar det hos oss. Det har vi längtat efter och sett fram emot. Tur var väl att det inte började igår kväll, för vi hade nämligen Jul fest hos bossen. Utomhus i hans trädgård. Jäkligt bra tajmat. (nej inte Thai Mat hahahahah..)
Det var hyfsat trevligt. Alla kollegor var inte där, så det blev lite tunnt i år , men vi var nog uppåt 70 pers i alla fall. Inklusive barn och partners och personer från labbet också. (Labbet hör inte till våra kliniker, men ägs av 2 svenska killar).
Det var verkligen blandat med folk och nationaliteter, himla charmigt. De flesta tandläkar assistenterna är från Indien eller Filippinerna och de var ju i majoritet....Sedan har vi då Europeerna som är Tandläkare och vi receptionister. Här kommer ett litet urval av bilder, det blev inte alls så mycket fotat som vanligt, men bättre än inget....Först ett par bilder från vårat vardagsrum och bak....




Granen ser inte alls så mysig ut på den här bilden...men den är verkligen fin i år tycker vi. Sam har köpt ljusslingor i form av stjärnor från IKEA, himla fint.


Bakade lusse bullar förra veckan. De blev super goda om jag får erkänna det själv.


Och pepparkakorna likaså. Här ser ni Anthonys alster. Mycket deg kvar i kylen. Jag kör med receptet från Vår kokbok, en klassiker som inte kan gå fel.



Och här ser ni min dejt på Julfesten....



Här är en av receptionisterna jag jobbar med och hennes partner. Från Australien. (han är ursprungligen från Sri Lanka) Mycket sympatisk tjej.


Här har vi från vänster våran barn tandläkare från Indien (och hennes dotter allra längst till vänster..). Intill henne så har vi en Svensk tandläkare som har drygt 30 år i yrket. Hon är den jag själv går till. Sedan har vi en av våra hygienister till höger, från England.



Här har vi den andra hygienisten från Syd Afrika, med sin make.




Anthony intill den svenska jul buffe'n. Det fanns även en stor Indisk buffe'.





Längst till vänster har vi en Dansk tandläkare och det är hans fru som sitter längst till höger. Också tandläkare. Den Filipinska tjejen har nyss blivit anställd och ska sköta Marketing. Den andra blondinen är en Dansk tjej som snart flyttar ner till Dubai och ska jobba med hästar.






Och här i mitten sitter en Engelsk tjej som ganska nyligt börjat jobba i receptionen. Hon är snäll, men enormt jobbig och vi har nu kommit fram till att hon har troligtvis ADD. Hon har ALLA symptom på detta. Hon kan aldrig vara tyst och rör sig HELA tiden. Vi har ständigt huvudvärk i receptionen när hon jobbar. Här hänger hon på sin pojkvän. Och som ni ser så är han från Dubai! Han jobbar för Volvo och har även bott i Sverige 2 år. Talar 12 språk!!! Det ni! Tll vänster är det då hygienisten igen...



Och eftersom det var en av tjejernas födelsedag så blev det uppvaktning och sång. Bakom Dr'n i vit skjorta ser ni faktiskt min boss skymta...Han var på G som vanligt och sprang mellan borden och var trevlig.



Födelsedags barnet med tomte luva!!!
Nu känns det faktiskt att det kanske ska bli Jul i alla fall, även hos oss....
Peace!




3 comments:

Helen said...

Så roligt att få följa med på er fest!

Vilken salig blandning av nationaliteter! Och tänk om man kunde prata 12 språk!!!

Mysigt såg det också ut i ert vardagsrum med pyntad gran!

Så ni har fått lite regn, tillsist...det är väl bara 1 år sedan sist.. ;-)

Ha en skön helg!

Annica said...

Åh, har ni regn! Kan nog kanske behövas, om det kommer i lämplig mängd. Va mysigt och juligt ni har gjort hemma, granen var superfin och det hembakade fikat såg väldigt inbjudande ut.
Tala om blandade nationaliteter på julfesten, super häftigt!!
Verkar ha varit en trevlig tillställning med mycke goood mat.

Håller ni på ladda till Norrland nu snart!! Vi har faktiskt fått lite kallare nu, hela den här veckan har det varit plus grader och grå väder...väldigt tröttsamt. Vi har börjat packa, åker till Arlanda om exakt en vecka, känns underbart.
Ha det bra, hälsa alla!! Kram!!

Monica said...

Tack för att ni tittar in i min lilla blogg...jag är ju inte superaktiv, men bättre än ingenting.
Det händer alldeles för mycket och tiden räcker som vanligt inte till. Men allt är under kontroll och det är ju huvudsaken!
Stor kram på er!

Annica....önskar att det var HIT ni kom!!!!! Men Kanarie är ju bra det med!
Hug!