Thursday, January 1, 2009

Gott Nytt År!


Det blev en mycket dämpad Nyårsafton här i Dubai. Det blev bestämt igår morse att allt firande skulle ställas in pga av den tragiska situationen i Gaza. Det var många blandade uppfattningar om detta, men man har ju ingenting att säga till om ....
Vi spenderade i alla fall kvällen hos Sams släktingar. Vi var ca 35 pers (vuxna och barn ) ute på deras gård. De hade Catering precis som tidigare år och det var rätt skoj. Skillnaden i år var att vi inte gick upp på deras tak vid 12 tolv slaget för att titta på de spektakulära fyrverkerierna.....Allt detta hade som sagt dragits in. Hotellen måste ha förlorat hur mycket pengar som helst. Nyårs afton är ju deras stora kväll, när de stora pengarna dras in. Och till råga på allt så låg det en tät Hitchcock dimma över Dubai igår kväll....det var riktigt rysligt. Har aldrig varit med om detta tidigare. Vi drog hem vid 1 tiden på morgonen och det blev en sväng förbi apoteket dessutom för Anthony hade varit och pillat i valnötter (som han är allergisk mot) och gnuggat sig i ögonen....ingen bra kombination. Han såg inte klok ut, igensvällda ögon och små blåsor som la sig över näsbenet.....Stackarn! Han är dock helt återhämtad i dag.

Well, well....nu är det 2009 och förhoppningsvis blir det ett fantastiskt år. Ok, det är ekonomisk kris och tragedier runt om i världen, men man får vara optimist och hoppas att eländet kan förvandlas till något positivt. Man har i alla fall ett jobb att gå till och tak över huvudet, hyfsat friska, inga bomber regnar det heller ner hos oss så det är bara att känna sig lyckligt lottad.

Hur var erat Nyårsfirande?

Peace!

4 comments:

Helen said...

Ett riktigt gott nytt år till er alla! Låter härligt att "vara ute på gården" och fira nyårs...Jag förstår att det kändes lite konstigt att firandet blev inställt. Och allt folk lyder dessa order? Är det ingen som tjuv-smäller några raketer? En annan sak som jag undrar över, har apoteket öppet runt 01 på morgonen hos er?? Nu ska vi ut på en promenad i den -11 gradiga januaridagen. Ha det gott!
Kram
Helen

Monica said...

Ja, man maste lyda order har.....annars far man bota eller man kan bli utvisad om man irriterar nagon har. Nog tror jag sakert att nagon tjuvsmallde nagra raketer, det tvivlat jag inte pa, men vi horde inga ialla fall. Apotek ja....jo vi har ett nere pa samma gata som har oppet dygnet runt. Mycket bekvamt liv harnere.....hahahah
Oj va harligt med en vinter promenad...enjoy!

LYCKLIG MOR said...

God fortsättning!
Tänkvärda ord!
Stor kram från norr :-)

Annica said...

Hola!! Alla nära och kära som läser det här. Nu börjar vi snart nedräkningen för hemresan till kalla Norrland, har hört att det är väldigt kallt hemma, fyyy sjutton. Vi har haft en under bar andra vecka här nere, sen i onsd. har det varit +28 gr. i skuggan och knallblå himmel med inte ett moln i sikte, förutom idag då som har varit mulet på eftermiddan men nästan varmaste dagen. Jag och Anton ska ut på en liten tur nu till ett shopping center här i närheten, S har lagt sig och vila. Ha det bra allesammans, vi hörs väl nästa gång när vi är hemma i kall hålan Norrland.
Adios!!!