Sunday, June 21, 2009

Rosa Taxi

Lill-syrran undrade om vi hade åkt med Pink Taxi här i Dubai......(det hade tydligen visats på Svensk TV)...
Jo det har jag faktiskt! Det innebär att det är en kvinnlig chaufför som bara får köra kvinnliga passagerare. Nu har de utökat det till kvinnor med barn och även familjer. Det är för att kvinnor inte ska behöva känna obehag med att sitta ensam med en främmande man i samma bil ..... Riktar sig ju givetvis mot de mera religiösa och beslöjade kvinnorna i denna del av världen och tydligen så är det himla populärt.
Jag kan själv tycka att det är behagligt att slippa en "oren" nyfiken Indier till chaufför som försöker ta omvägar för att få lite mer pengar. (ofta sitter de också och studerar den kvinnliga passageraren i spegeln och det är himla olustigt)
I September är ju Metron färdig och även där kommer det att finnas kupeer för endast kvinnor och barn. Låter kanske lite konstigt i Svenska öron, men bor man här så kan det bli lite jobbigt med alla gästarbetande män som glor ihjäl sig, det är skitjobbigt. Så det är välkommet.




Ride on ladies!

3 comments:

LYCKLIG MOR said...

Haha :-D
Jag tycker det är coolt att det finns detta utbud, men samtidigt lite sorgligt att det ska behöva vara så i denna stora mer och mer makabra värld...
Tack för inlälgget!
Kram kram kram...

Annica said...

Såg faktiskt det där programmet på tv i vintras, intressant!En kvinna som körde taxi hade 6 barn, och väldigt små dessutom, men hon ville väl komma ut och göra nåt annat på dagarna. Tycker det är bra att det finns alternativ om man vill ha en kvinnlig chaufför,så ska man väl få det, eller hur?
Ha en fortsatt bra dag! Kram!!

Helen said...

Lite främmande känns det, här i vårt svenska "jämställda"? samhälle.

Men jag förstår hur det känns för er, med män som nästan aldrig ser kvinnor utan burka...då tycker jag det är jättebra med speciella taxibilar och dyl.

Ha det gott!

Kram!