Sunday, August 22, 2010

Skolstart...

Har en nervös dotter som börjar som börjar skolan idag. Så spännande för henne. Första dagen i en Svensk skola. Lycka till gumman!!!



Friday, August 13, 2010

Mwohahahahahahahaaa

Idag är det ju fredag den 13:e........
Hittade ett nytt ord i Aftonbladet idag : paraskavedekatriafobi , det ska tydligen betyda rädsla för Fredag den 13:e. Inte för att jag har det, men tyckte ordet var lite fräsigt!

Känner mig lite bättre idag. Började dagen med havregrynsgröt idag och det ligger ju som bomull i magen. Ska försöka att äta så nyttigt som möjligt nu, vill verkligen inte dras med detta en längre tid. Forget it!

Som sagt är det Fredag idag och det innebär ju HELG för oss. Va skööönt! Vi har vänt upp och ner på sovrummet idag....gått igenom skåp och garderober och KASTAT och fixat. Gud vilken känsla när man är färdig.

Nu förbereder Sam lite käk, det blir Macarona billabban. Labban betyder youghurt och det ska även vara lite stekt köttfärs och rostade pinjenötter i. Gärna lite vitlök också. Yumm! Kanske jag väntar med att posta detta inlägg och väntar tills jag har bildbevis .....




Peace!

Thursday, August 12, 2010

Inte så bra.

Ok, det började inte bra det här med fastan. Eller rättare sagt, jag skulle inte ens börjat tänka på fastan i år....jag och min dåliga mage. Man kan inte lura kroppen. Hela sommaren har jag gått och mått små-illa, men inte velat inse att det kanske beror på något. En liten Zantac här och där trodde jag skulle hjälpa, men icke, i ett par dar nu har jag mått så illa och haft så ont i magen att jag var i morse tvungen att uppsöka läkare och få detta ur världen. Det var som jag befarade Gastrit (magkatarr). Eftersom jag gått så pass länge med det så blir det att knapra Nexium i 60 dar. Bu hu hu!

Nu vill jag bara må bättre, så man får väl tänka mera på kosten. Jag bloggade ju igår om kaffe och linssoppa...... de största no no enligt doktorn. Kaffe, te, alkohol, tomat, linser, rött kött, pasta, vitt bröd...ja allt som är gott i princip bör man undvika. Googlade lite på vad man KAN äta och det blev inte mycket.....på listan fanns det med fisk från kallt vatten och vegetables of the sea ......grönsaker från vattnet.....jaaaha just det ja, vad är det???
Jag konstaterar att jag nog måste förvandla mig till en sjöjungfru.
Simma lugnt!




Peace!

Wednesday, August 11, 2010

Ramadan börjar idag!


Alltid lika pirrigt att börja med Fastan. Sov inget vidare igår natt. Vi klev alla upp 03.45 och åt en liten frukost. För Sam innebar det kaffe och vatten, Anthony åt en banan och drack vatten och jag själv lite youghurt och några små melonbitar...man har ju ingen vidare aptit denna tid på dygnet, men man bör ju inta något ialla fall. Vatten är viktigast. Tillbaka till sängs ett par timmar till och sedan iväg till jobbet. Jobbar 6-7 timmar istället för 9, underbart!

Kom hem vid 4-tiden och stod faktiskt i köket till kl 7 då vi bröt fastan och njöt av vår första Iftar denna Ramadan. Det blev den klassiska linssoppan med massa färsk koriander, Fattouch (sallad med persilja och mint och krispigt, bakat arabiskt bröd i ) och en spaghettigratäng med kyckling. Kändes bara lite konstigt att inte ha Nathalie vid bordet...... snyft!


Igår inhandlade vi en fräsig Espresso maker. Egentligen var det en födelsedags present till Sam som fyllde i Juni. To cut a long story short, han fick en fin Kitchen Aid maskin då i Juni, en riktigt dyr och snygg Espresso maskin som han alltid önskat. Nu hade vi himla otur med den....den funkade inte som den skulle, så vi gav upp och krävde pengarna tillbaka. Jag lovade att köpa en ny och det har jag nu gjort. Det blev ett annat märke. Nespresso. Fantastiskt gott kaffe, tycker även en Latte/Cappuccino lover som jag.


Här har Sam lyckats göra en skit najs Cappuccino till mej.....



Själv gillar han espresso. Här har vi exempel på en Macchiato. Visst ser det Yummie ut?!!!!!!


Nu blir det att kasta sig i soffan för lite serie tittande....vi har 2 avsnitt kvar av Prison Break.....Sen är den serien äntligen avklarad.

Peace!

Sunday, August 8, 2010

Första arbetsdagen...

...efter semestern avklarad. Passerade ganska odramatiskt tack och lov. En tjej har sagt upp sej i andra kliniken, men det berör inte oss direkt. Lite trist bara, hon var riktigt duktig.

Lagade en smal middag idag. Tycker att vi vräkt i oss alldeles för mycket go mat nu i Sverige och sånt sätter ju sina spår......




Spenat, linser och Halloumi sallad blev det. Himla gott faktiskt.

Nu lockar sängen och en god bok.
Sov sött nu!

Peace!

Friday, August 6, 2010

"I love dogs"!!!!!!!

Nathalie, låten som jag lagt in ....hahahhahaha den är för dej! Han sjöng inte I love dogs i alla fall....de hade nog bara världens sämsta soundsystem på Åhlens i Skellefteå!!!!! Kraaaam

Usel bloggare!

Till den kategorin hör jag! Ska jag lyckas bli en höjdar bloggare i höst så måste jag nog skärpa mej rejält.

NATHALIE!!!!! SAKNAR DIG!!!!!!!!! Ditt rum gapar tomt utan dej och det gör ont i hjärtat VARJE gång jag går förbi och kommer ihåg att du inte är där!!!!!! Okej okej okej...jag vet att du har det bra hos Mor-mor och Mor-far och att jag inte kunde önska någon bättre start för dej i ditt nya liv. Hoppas dina drömmar om ett liv i Sverige blir sanna. Vi ses snart!

Flygresan hem till Dubai: Kliver ombord i Skellefteå på SAS flygning till Arlanda. Underbar morgon, solen skiner och alla flygvärdinnor glada och sprudlade av liv. När vi kommit upp i luften, sliter en flygvärdinna till sej mikrofonen och ställer sig längst fram i planet bredvid sin frukost vagn och börjar SJUNGA!!! Alla blev lite paff och tänkte nog som jag.....har hon förlorat förståndet!!!!! Hon hade stark och fin röst och sjöng en Engelsk melodi om sommar vindar......Det var sååå himla trevligt! Hon förgyllde säkert alla passagerares morgon. Blödig som jag själv var i denna stund så trillade det ner lite tårar på kinderna.....
Efter ett par timmars väntan på Arlanda och lite inköp......bl.a Västerbottensost och de traditionella souvenirerna....kylskåpsmagneter och pennor med texten I LOVE SWEDEN, choklad m.m så kliver vi ombord på nästa flight. Riktigt mysigt. God mat för ovanlighetens skull och hyfsat utbud på filmer. Jag såg The Joneses, en hyfsad komedi med Demi More och David Duchovny. Och sedan en tragisk Fransk film om Serge Gainsbourg som totalt ballade ur efter halva filmen...vilket psycho han var! ( Det var han som gjorde låten Je T'aime i fall ni undrar..)
Landar i Doha, Qatar och möts av ett HAV av Kineser i Transfer hallen. Ingen kö eller så bara ett otäckt och jobbigt hav av människor som försökte tränga sig fram först! Konstigt att jag inte tuppade av...gillar inte att stå ihopklämd med främlingar en längre tid! Usch! Välkommen till verkligheten! ungefär! Direkt vidare till transfer bussen som ska ta oss ut till planet. Svettiga människor återigen ihopklämda kl 01 på morgonen och trötta barn som gnällde intill oss. Bussen stannar vid planet och vi gör oss redo att gå ur.....men nähä.... vi måste vänta kvar i bussen ytterligare 15 min......wohoooo.....det blev bara too much! Vi var alla trötta, törstiga och svettiga. 37 grader ute mitt i natten var inte idealiskt. Svor i detta ögonblicket att jag nog er med KLM nästa gång, som vi alltid gjort.
Väl inne i planet såg det ganska ok ut. Inte alltför mycket folk. HA HA HA blev gravt lurad. 5 min senare kommer nästa omgång passagerare. Alla Afrikaner och många med barn. Tjohoo! Alla familjer hade splittrade sittplatser av någon konstig anledning så here we go....alla skulle givetvis byta platser och skuffa in stora konstiga väskor i redan överfyllda baggage utrymmen......och ja, resten kan ni nog se framför er.
Kändes som en befrielse att landa i Dubai. Allt smort därifrån. Sam hämtade upp oss trots att vi landade 03 på morgonen! : )

Grabbarna stupade i säng direkt men jag kunde givetvis inte somna, så jag förberedde högar med tvätt och småpysslade till tidiga morgonen.

Eftersom kylen gapade tom så gick vi till Shakespear och åt frukost.

Kvällen blev det bio. Vi skulle se Inception med De Caprio, men det var slutsålt så vi hamnade på en 3D animerad film som heter Despicable Me. ( Dumma Mej, på svenska) . Den var super gullig och charmig. Vi skrattade oss ut från biografen. Klart sevärd.

Idag Lördag! Imorrn back to work! Buhuuuuuuuu! Känns ju mindre roligt....
Funderar på att sticka och ta några simtag i någon pool idag. Och fylla det tragiskt tomma kylskåpet....

Ha en fin Lördag allihopa!

Peace!