Thursday, December 24, 2009

God Jul!


Önskar er alla en underbar Jul!

Peace!

Sunday, December 13, 2009

Och det bara vräker ner....

...regnet alltså. Tredje dagen och nu är det samma gamla visa som varje vinter, översvämning. Som sagt i tidigare blogg inlägg, så har ju UAE inga vägbrunnar eller i övrigt inga hål dit allt vatten kan ta vägen, så då kan det ju bara bli kaos. Och det börjat det likna nu. Det har bara varit korta pauser i nederbörden. Jag har haft en ledig dag idag så Sam kom hem och käkade lunch med mig och barnen och när han skulle tillbaka till kontoret så tog det honom 1 1/2 tim istället för det normala 10 minuterna. Jag hade tänkt ge mig ut på lite Jul shopping idag, men det kan jag ju glömma....Jag avvaktar tills det blir lite torrare väder. Gruvar mig redan för bilfärden till jobbet imorrn. Bäst att åka 1 tim tidigare än normalt.

I övrigt så är allt bra. Barnen har term exams och det är plugg plugg plugg som gäller. Så jag har egentligen inte tid att sitta här och slösa tid. Anthony behöver förhöras och han har verkligen kopplat bort hjärn kontoret idag så det har varit tungt idag. 27 sidor med utråkigt material i Social Studies. Just nu handlar det om Gulf länderna, inte super inspirerande direkt. Han tycker det är HELT ointressant........Jag försöker verkligen vrida på texten och få det lite skojigt, men det är inte lätt.

Well, dessa rader bjussar jag på idag, det blir snart fler inlägg...I promise.
Kolla in lite regn bilder tills dess....Wohoooo!!! (Nu säger dom på radion att man ska hålla sig inomhus, kraftigt stormväder väntas dra förbi inom en timmes tid...men usch!!! Kan det bli mycket värre?!!!!)

















Peace!

Friday, December 11, 2009

Blöttt!

Jo nu regnar det hos oss. Det har vi längtat efter och sett fram emot. Tur var väl att det inte började igår kväll, för vi hade nämligen Jul fest hos bossen. Utomhus i hans trädgård. Jäkligt bra tajmat. (nej inte Thai Mat hahahahah..)
Det var hyfsat trevligt. Alla kollegor var inte där, så det blev lite tunnt i år , men vi var nog uppåt 70 pers i alla fall. Inklusive barn och partners och personer från labbet också. (Labbet hör inte till våra kliniker, men ägs av 2 svenska killar).
Det var verkligen blandat med folk och nationaliteter, himla charmigt. De flesta tandläkar assistenterna är från Indien eller Filippinerna och de var ju i majoritet....Sedan har vi då Europeerna som är Tandläkare och vi receptionister. Här kommer ett litet urval av bilder, det blev inte alls så mycket fotat som vanligt, men bättre än inget....Först ett par bilder från vårat vardagsrum och bak....




Granen ser inte alls så mysig ut på den här bilden...men den är verkligen fin i år tycker vi. Sam har köpt ljusslingor i form av stjärnor från IKEA, himla fint.


Bakade lusse bullar förra veckan. De blev super goda om jag får erkänna det själv.


Och pepparkakorna likaså. Här ser ni Anthonys alster. Mycket deg kvar i kylen. Jag kör med receptet från Vår kokbok, en klassiker som inte kan gå fel.



Och här ser ni min dejt på Julfesten....



Här är en av receptionisterna jag jobbar med och hennes partner. Från Australien. (han är ursprungligen från Sri Lanka) Mycket sympatisk tjej.


Här har vi från vänster våran barn tandläkare från Indien (och hennes dotter allra längst till vänster..). Intill henne så har vi en Svensk tandläkare som har drygt 30 år i yrket. Hon är den jag själv går till. Sedan har vi en av våra hygienister till höger, från England.



Här har vi den andra hygienisten från Syd Afrika, med sin make.




Anthony intill den svenska jul buffe'n. Det fanns även en stor Indisk buffe'.





Längst till vänster har vi en Dansk tandläkare och det är hans fru som sitter längst till höger. Också tandläkare. Den Filipinska tjejen har nyss blivit anställd och ska sköta Marketing. Den andra blondinen är en Dansk tjej som snart flyttar ner till Dubai och ska jobba med hästar.






Och här i mitten sitter en Engelsk tjej som ganska nyligt börjat jobba i receptionen. Hon är snäll, men enormt jobbig och vi har nu kommit fram till att hon har troligtvis ADD. Hon har ALLA symptom på detta. Hon kan aldrig vara tyst och rör sig HELA tiden. Vi har ständigt huvudvärk i receptionen när hon jobbar. Här hänger hon på sin pojkvän. Och som ni ser så är han från Dubai! Han jobbar för Volvo och har även bott i Sverige 2 år. Talar 12 språk!!! Det ni! Tll vänster är det då hygienisten igen...



Och eftersom det var en av tjejernas födelsedag så blev det uppvaktning och sång. Bakom Dr'n i vit skjorta ser ni faktiskt min boss skymta...Han var på G som vanligt och sprang mellan borden och var trevlig.



Födelsedags barnet med tomte luva!!!
Nu känns det faktiskt att det kanske ska bli Jul i alla fall, även hos oss....
Peace!




Friday, December 4, 2009

En superbra film...

Japp, då har vi varit på bio som sagt. Den var kanon bra tyckte vi. Om ni känner till Charles Dickens "A Christmas Carol" så vet ni ju att den är ganska grym, men tänkvärd. Se den!
Ett smakprov får ni här! Oj vad man längtar efter snö när man ser denna filmen.....
Det är samma regissör som gjort Polar Express och Forrest Gump bl.a.




Peace on Earth!

Bio helg


Ett litet snabbt inlägg blir det bara idag. Jag och Nathalie har varit ensamma hemma sedan igår. Sam är ju i Libanon och Anthony har sovit över hos sin polare.

Har bara pysslat på härhemma och jag såg faktiskt en film igår på min laptop. Kommer inte ihåg senast det hände. Det är ju en gamling redan men den var skoj...I Now Pronounce you Chuck and Larry hette den.
Det blir en riktig film helg tror jag. Vi är på väg till Dubai Mall nu och ska möta upp Anthony där. Det blir lunch nånstans och sedan ska vi se A Christmas Carol med Jim Carey. Hoppas den är bra. Jag och Anthony har dessutom planerat att se New Moon innan den den slutar visas på biograferna.
Pepparkaks degen får nog vänta tills imorrn.....
Peace!

Wednesday, December 2, 2009

National Dag i UAE


Ja, nu har United Arab Emirates fyllt 38! National Day Parade kan ni kolla in har om ni vill.
Vi har alla varit lediga idag och firat!!!! Nja....kanske inte firat direkt....om jag ska vara arlig sa har jag varit hemma hela dagen. Vi har tagit fram julgranen! Yess! Jag vet att det ar himla tidigt, men HEY who cares!!! Det blev supermysigt som vanligt och jag har haft pa Bjallerklang hela dagen, genom Sveriges Radio, bara Julmusik. Toppen! Julkanslan infann sig meddetsamma!

Sam har akt till Libanon idag pa konferens. Kommer hem pa Sondag. Jag ska bara vara hemma och pyssla pa. Ser fram emot en lugn helg. Det har varit fullt hallaballooo den senaste tiden sa det ska bli skont. Ska bara jobba imorgon och sen har vi ju redan helg.

Nu hoppar jag to bed. Trottsamt att fira National Dag! hahahahahah

Peace!

PS som ni nog alla hort pa nyheterna sa ar det kris situation nu med Dubais ekonomi, det har ju inte tjatats om nagot annat i media i flera dagar nu. Jag valjer att INTE blogga om detta annu. Sa komplicerat. Det tar vi en annan dag.
DS