Sunday, November 29, 2009

Lördags-utflykt.

Som jag skrev tidigare så åkte vi till Ras Al Khaimah över dagen igår. Våra vänner P och N bodde där på Hotell över helgen med sina barn. Skitfint var det. Vi hade en super trevlig dag. Nathalie var inte med, bara lill mannen. Här kommer lite bilder.


Ni kan ju fokusera på bakgrunden tack.......




Just det ja....det var ju så man skulle göra....varför tänkte inte jag på det!



Halva dan spenderade vi vid poolen, och den andra halvan vid havet.









Drakflygning blev det med!




Lilla Kaya tyckte det var jätte spännande....




Vi har världens underbaraste kompisar! Alltid glada och påhittiga! Inte en lugn stund....






Frisbee hör ju också till strand livet tycker vi.







Solnedgången var underbar!





Wow! Pappa har gjort sandslott...till MIG!!!!!! (det rafsades ner på 2 sekunder!)




Och här sitter lilla syster åt Kaya och njuter i Mormors famn. Bara 8 veckor gammal.




Får man vara så här snygg och smal när man precis fött en bebis.......Kram Nancy! Du är en pärla och en underbar kompis och Mamma!



Peace!

Friday, November 27, 2009

Tjocka släkten!

Idag så har vi också haft full action och dagen är inte slut än...
Sams moster och några av hansk kusiner är på visit i Dubai i ett par dagar och vi tog dom ut på lite shopping idag. (deras önskemål!)
De är hur mysiga som helst och det var ett rent nöje att spendera dagen med dom. Har träffat alla utom en tidigare. Två av dom är bosatta i USA.
Hans moster är skit gullig, men tyvärr så var hon tvungen att operera knäna i somras så hon orkar inte gå så mycket. Hon hade rullstol och det är ju ganska handikapp vänligt här i Dubai så det gick ju fint. Annars en mycket levnadsglad och klämkäck 83 åring!



.

Fattar ni att denna kussen är 50 år??? Alla är så himla unga för sin ålder.
Maha som sitter bredvid mig på det övre kortet, i svart och vitt, är 60 år!!! Och Hala som sitter i rosa mitt emot är 65! Riktiga krutkärringar! En saknas dock på bild.

De åker alla tillbaka till Libanon imrogon, så det blev inte att vi fick umgås så mycket, men skoj i alla fall.

Nu ska vi iväg till Ali och Lara och hälsa på den andra halvan av tjocka släkten. Sams syster (Alis Mamma) fastnar tyvärr inte på bild, så jag kan nog glömma att sätta in hennes bild på bloggen!

Hoppas ni får en underbar helg everyone!

Imorrn blir det att åka ut på långfärd. Vi kör upp till det Nordligaste Emiratet som heter Ras Al Khaimah. Ska spendera dan där med vänner. Bada och ha skoj!

Tjing Tjong tills dess!

(tyvärr blev inte bilderna så skarpa.....synd! )

Det blir inte alltid som man tänkt.

Men det vet ju alla vid detta laget. Vi hade en super trevlig Thanksgiving middag hos vänner. Vi var ca 60-70 pers. Barn och äldre i salig blandning. Sams syster och hennes man är i Dubai nu och hälsar på så det var kul att träffa dom.
De hade catering och stor buffe' var framdukad. Det var supergod mat. Tyngden låg ju givetvis på Kalkonen då, som smakade underbart. Och ännu trevligare tycker jag att det är när festen börjar tidigt och slutar tidigt....för det mesta gillar Libaneser att äta vid 9-10 tiden på kvällen. Igår började en del gäster dra sig hemåt vid 9-tiden och jag liksom Wow....kanske man kan åka hem tidigt och mysa med bara familjen för ovanlighetens skull......yeah right!
Min son, som är nöt allergiker, lyckades äta en Libanesisk delikatess som han älskar och han kunde inte ana att det var valnötter i denna grej (som vanligtvis är tillagad utan nötter). Jag fick panik när jag såg detta. Alla rätter hade en liten skylt om innehåll och det läste ju givetvis inte han!
Turligt nog så är allergin inte så allvarlig och värdinnan hade medicin som hon brukar ge till sina barn som har allergi. Det var ok i en timme och sedan kom han hostandes och sa att han hade det jobbigt med andningen. Det var bara att rusa till bilen och köra till akuten, som tur var låg det ett sjukhus i närheten. Det blev att stanna där i 2 timmar och vi kom hem efter midnatt.
Dessa allergier alltså! Ganska skrämmande egentligen. Men han är ok idag och kommer ju givetvis att vara extremt försiktig hädanefter. Puss-gubben! Love you!





Det var svårt att hålla sig vaken. Inte så kul att sitta en 1/2 timme med den där grunkan i fejset.

Det var våran Torsdag!

Peace!

Wednesday, November 25, 2009

Lång helg igen!

Då var det dags för Eid Al Adha. Pilgrimsfärden till Mekka (i Saudi Arabien) är över och det firas ju givetvis stort i den Muslimska världen. Den kallas också Offer Högtiden (Festival of Sacrifice). Det kommer från att Abraham var villig att offra sin son Ismael för att visa sin lydnad till Gud. Nu blev det ju inte nödvändigt så istället offrar man ett djur, vanligtvis en get och den ska då tillagas och utspisas till familj, grannar och till dom som inte har det så fett.

Den infaller på samma dag som den Amerikanska Thanksgiving dagen, som är i dag.
Vi är bjudna på middag hos vänner som är Libaneser men har stor anknytning till USA. Det blir trevligt. Vi blir ett stort gäng och vi kommer att sitta ute på deras gård eftersom vädret denna tiden på året är super härligt.
Det bästa av allt är ju att vi har 2 dagar extra ledigt, så vi ska inte tillbaka till jobbet förrän Måndag. Jippi!!!
Har haft enormt mycket att göra på jobbet den senaste veckan. Jag är utmattad. Sen så tränar jag ju min mini mara och jag känner mig ganska nöjd. Fast trött är man ju till och från. Sen har vi ju en massa plugg och Scouts och Piano lektioner, forboll och allt möjligt. Tiden räcker som vanligt inte till denna tiden på året. Sen har vi ju Advent som kommer smygandes nu....fasen alltså, har det redan gått ett år sen sist....Otroligt! Det känns som jag dammade av mina jul prylar igår och packade undan kartongerna.

Nu ska jag sticka iväg och inhandla en liten present till värdinnan ikväll. Vi hörs snart.

Väljer att lägga in en ovanlig bild idag. Den är från Mekka och där öser tydligen regnet ner över Pilgrimmerna. Tragiskt nog har 13 personer dött i kaoset.



Peace!

Thursday, November 12, 2009

Wednesday, November 11, 2009

Kort arbetsdag!

Yess! Jag gillar när det är lite att göra på jobbet ibland och man blir hemskickad 2 timmar innan man egentligen ska sluta! Det känns befriande! Och dessutom bara jobba halva dan imorrn av samma anledning! Great säger jag bara!
Bossen är på resande fot just nu i Europa så vi "passar på" att lyxa.

Det känns otroligt bra att efter jobbet hunnit på biltvätt, lagat sen lunch till ungarna och mej och dessutom fixat med tvätt osv och klockan är bara 6!!!
Efter detta lilla inlägg ska jag hoppa upp på löp-bandet och springa och senare har jag en date med en polare. Vi ska surra över ett glas vin eller två. Ser fram emot det. Vädret denna veckan är dessutom helt underbart och vi kommer att sitta ute. I morse när jag körde till jobbet var det bara 24 grader. Oj vad man har längtat till denna tid på året.

Har ju glömt skriva att vi har fått igång Metron nu! Eller rättare sagt i Sept. Fasen vad det känns bra. Trafiken flyter numera på bättre och Nathalie behöer inte skjutsas till polare och Shopping mall längre. (Har jag redan skrivit om detta...??? Det känns nästan som jag har det...ursäkta i så fall.....) Ibland blandar jag ihop bloggen med FaceBook.....

Något som jag då INTE nämnt är att det har varit Formula1 Grand Prix i Abu Dhabi för ca 10 dar sedan. Det var stort Hallaballoooo om detta givetvis. Det är ju en stor grej.
Strax utanför Abu Dhabi ligger YAS Island och det är där all action har tagit plats.
Det var stora festligheter i och med detta givetvis och det har varit många kändisar i faggorna.
Dessutom har det varit flera mega konserter i samband med detta och bl.a Beyonce, Aerosmith och Kings Of Leon har uppträtt.
Det var svindyrt att gå på detta och biljetterna näst intill omöjliga att få tag på. Kvällen innan Beyonce skulle uppträda så ringde Sams kompis och sa attt vi hade biljetter och jag ville bara gråta....jag var ju tvungen att jobba till 7 dan efter.....that sucked! Det hade varit omöjligt eftersom Abu Dhabi ligger 16 mil bort.....
Asch...I moved on! Det händer alltid en massa skoj här i Emiraten. Man kan inte klaga. En bild från Gulf News bjuder jag på i alla fall. Vroooom





En annan vacker bild hittade jag också i mina favvo dags tidning....Burj Dubai sticker upp så fint bakom molnen i solnedgång. I December ska denna världs-högsta byggnad vara klar. Nej, jag kommer INTE att åka upp dit...ALDRIG!



Avslutar med en kamel bild (jag älskar kameler)! Denna bild fastnade jag för. Det ser ut som hon/han visslar, om man tittar lite närmare på munnen....hehehe

Til next time!

Peace!

Saturday, November 7, 2009

Måste ses!


Har ni sett "This is it" ????? Michael Jacksons movie......Inte???!!!!!! Ni bara måste se den. Hade absolut inga förväntningar eftersom jag är inte är en hardcore fan, men den var verkligen OTROLIGT bra. Såg den igår och jag skulle kunna se om den igen och igen och igen........Fantastiskt! Seså gå nu...iväg med er till biografen .....För den bör ses på bio tycker jag.

Kolla in Trailern här om ni har lust.
With Lots Of Love (som MJ säger hela tiden i filmen...)
Peace!

Run run run !!!!

Ja usch nu ska ni få höra vad jag har gett mig in på för galenskap...... Jag har, tillsammans med ett par arbetskamrater gått med på att springa i Dubai Marathon i Januari!!!!! Shit alltså! Nej, ta det lugnt...jag ska givetvis inte springa 43 km!!! Men vi har registrerat oss för mini maran, 1 mil. Det sägs att detta är möjligt för en nybörjare som mej (ok, jag joggar ju och motionerar flera ggr i veckan) att börja träna 3 månader innan och det är det jag håller på med nu. Har ett schema som jag följer och målet är att kunna springa hela milen.
Jag är laddad och hittills känns det bra. Har alltid funderat lite på detta, men har aldrig haft någon som föreslagit det. Sedan jag börjat jobba så har jag kännt att jag blivit lite inspirerad av alla tandläkare och hygienister, som alla håller på mycket med fysisk aktivitet på fritiden och det har smittat faktiskt. De gör mycket skoj ihop och frågar ALLTID om jag inte ska hänga på deras strapatser och nu äntligen ska det bli av.
Det ska bli spännande och intressant.

Har haft en bra helg med mycket skoj. I fredags var vi på Dubai Sound City. En musik festival med massor av band, främst Engelska, men även Outlandish från Danmark har varit här.
Vi var där i Torsdags och dragplåstret den kvällen var Human League. Ok, det är ju verkligen så mycket 80-tal som det bara kan bli, men gissa vad?!!!!! De var super bra fortfarande! Rösterna precis likadana och en jäkla snygg show måste jag erkänna. Vi var nöjda!

Igår var vi utbjudna på middag. Vi var till OKKU, en Japansk restaurang. Det var nog den godaste maten jag ätit i hela mitt liv tror jag. Allt liksom smälte i mun....fantastiskt! Bildbevis nedan!

Nu står det en ung man bredvid mig och vill baka! Det kan man ju inte säga nej till eller hur?!!!
Ha en fortsatt underbar helg. Själv har man ju jobb imorrn.
Peace !




Thursday, November 5, 2009

Då var sagan slut.....

Bara ett par bilder till från våran resa, sedan kanske jag kan komma i gång med lite vardagligare händelser ifrån Dubai. Sista dagen i Cedars hyrde vi Quad- Bikes! Det var bus-kul tyckte vi alla. Vi hade även guide denna gången. Låter de flesta bilderna tala för sig själva.















Just det, detta är ju Qadisha valley som ni känner igen. Det var mäktigt att se den ifrån denna höjd.







Nathalie lyssnar intensivt på guiden som berättar lite om området vi befinner oss i. Men vad säger han egentligen.....allt var på Arabiska så jag tror inte Nathalie hängde med 100%.....och definitivt inte jag heller.....






Ok, detta ska då föreställa getter, men ser ni vad jag ser? Det är EN brun i mitten som ser onaturligt stor ut......det såg jag först när jag tittade på bilden....Ser hur mystiskt ut som helst tycker jag.






Och här svischar vi förbi Souvenir-gatan innan vi kommer upp till Cedar-forest.





Jo det är jag och Nathalie där borta på vägen....












Dessa Ceder-träd stammar har fått vackra ut huggningar.....ser ni kvinnoryggen till höger? Och Jesus (!!!!) i mitten......




Vi bara gapade när vi såg detta. Vi var där även förra året men vi gick bara förbi då, hade ingen guide.....nu fick vi oss en ordentlig runda i skogen med all info och det var fantastiskt.











Giden och Anthony gillade varandra!





Mycket skratt och kittel i magen när jag åkte med Lara........Alltid lugnare när man får köra själv!

Men roligt hade vi.





Anthony fick en chans att köra själv också med en erfaren uthyrare.





Vroooom Vroooom




Kusinerna poserar en sista gång innan det var dags att
säga Bye Bye till Cedars för denna gången.








En smygtagen bild utifrån stugan samma kväll. Vi var helt utmattade....Vi gjorde dalen och Quad bikes samma dag.




Lilla Hoda myser med en god bok i sällskaps rummet i Restaurang stugan.






Då checkar vi ut och beger oss till Tripoli till Sams tjocka släkt och sedan till Beirut på kvällen.




Så här ser en typisk villa ut i bergen.
Tack för att ni har belat följa med oss på resan.
Peace!