Sunday, August 30, 2009

Ytterligare en dag ....

Chillaxade en dag i "byn" där vi bodde. Eftersom vi inte hade pool så begav vi oss till ett närliggande ställe där man kunde betala in sig för dan. Väldigt basic, men mycket härligt. Vädret var super härligt just den dagen och mina ögon började kännas lite bättre. Toppen helt enkelt.



Varje dag så körde vi förbi massor med underbara träd ....ovan ser ni min favorit, men jag vet inte riktigt vad det är......Säkert vet ni!


Det här hotellet körde vi förbi också varje dag. Det var skit fint och hur stort som helst. Visar bara kort sidan här....


Grabbarna njuter i en ganska kall pool.


Och vad vore en dag vid poolen utan glass.....



Här har vi en brud som helst sitter och läser och lyssnar på musik i skuggan ......det är ju maximalt avslappnande också.


Mera grönt! Vi som bor i öknen tycker ju att det är så fascinerande med frodigheten vid Medelhavet. (och hemma i Sverige med givetvis...)


På nätterna när vi körde här så såg dessa träd ut som moln på himlen. Mysigt.


Avslutar med min favvo bild. Det var så vackert att jag var tvungen hoppa ur bilen och fota.
Nästa inlägg innehåller fina bilder från Batroun Village där vi bodde i 2 nätter.
Tills dess...
Peace!

Thursday, August 27, 2009

Smått och gott från Libanon!

Det har inte blivit något bloggande de senaste dagarna. Fastan gör att man går på lågvarv. Nu har vi helg i alla fall och det ser jag fram emot. Ska passa på och kasta in lite bilder från semestern. Det finns mycket kvar att visa. Hoppas att jag inte tråkar ut er.






























Vyer från Jounieh som ligger norr om Beirut. Jätte vackert där.







Och varför inte avsluta dagen med ett Cafe' besök.......






Sams val, tiramisu....



Nathalies val, Strawberry cheesecake......



Anthonys val, Profiterol.....





Och MITT val, Lemon/Banana Mille Feulle, gudomligt!





Sen rullade vi hem!


Peace!

Sunday, August 23, 2009

Ja då fastar vi igen!


Det känns som det var igår jag bloggade om fastan, attans vad tiden går fort. Ramadan började igår, så nu blir det att rucka på rutinerna igen. De första 2 dagarna har gått bra. Vi varken äter eller dricker när solen är uppe. I år bryter vi fastan vid sju tiden. Lätt frukost intas senast 04.30 på morgonen, sedan är det stopp. Vi har ju rutin på detta numera och det går som på räls.

Annars lunkar livet på som vanligt i Dubai. Fortfarande hiskeligt varmt. Igår var det 46 grader i skuggan. Huvva! Bättre att inte veta hur många grader det är......Det blir mindre stressigt.

Nu ska jag sätta mig och pösa i soffan med en kopp te. Allt känns bra!
Happy Ramadan!
Peace!

Thursday, August 20, 2009

Sightseeing!

Då går färden till en by utanför Beirut som heter Deir El Qamar (Betyder Månens Kloster). Mycket historia däromkring. Många poeter, författare och politiker kommer därifrån. Vi handlade lite souvenirer och tog en sväng förbi Moussas castle Museum. Det var VARMT kan jag säga så det blev en snabb genomgång där. Vi ville bara UT!

Här sitter jag och Najla och samlar oss för dagens äventyr.... Det var dagen efter jag hade min operation. Fattar inte varför jag gick ut över huvud taget, hade skitont i ögonen. Vi hade planerat detta ett par dar innan så jag ville inte svika gänget i princip.







Detta är alltså Libanesisk fejk-mat......såg himla ätbart ut!



En kreativ tavla med ....Libanesisk mat.....japp, det handlar MYCKET om mat i detta land.



Tror inte att detta huvud var till salu......



...men Anthony "fattade tycke" för henne!












Usch va tråkigt det är med museer...det kan jag ärligt erkänna. Det ska mycket till innan jag blir impad.....men men ......barnen tyckte det var skoj tror jag.



Väl ute, så insöp vi lite natur .....



och drog sedan vidare till .......



.......Beitedine (Religions-hemmet), som är en annan by inte alltför långt bort. Visst är det lustiga namn på byarna.... Där var vi till Beitedine palatset. Det är numera ingen som bor där, men det har bott en Emir där för länge sedan, typ mitten på 1700-talet. Och på 1900-talet så var det sommar palats för presidenter. Tjusigt värre därinne.





Ovan ser ni en liten fontän som sorlar och tydligen var den gjord för att det skulle kunna talas politiska/militära hemligheter utan att någon tjuvlyssnade. Den står alldeles intill salen som ni ser nedan, där alla möten tog plats.





Här sitter jag och svalkar mig i skuggan och tittar ut över vyerna. En dyna plus kudde och en bra bok var det enda som fattades...... Hade ingen inspiration till att gå runt i palatset den dagen, men jag har varit där tidigare.





Badrummet eller Hammam som det heter på Arabiska/Turkiska......



Ner till Beirut igen och ännu ett stop vid ett av Libanons otaliga check-points. Det militära kan man aldrig riktigt komma ifrån när man förflyttar sig runt olika delar av staden/landet. Den enda som tyckte det var kul var ju Anthony.....min lilla krypskytt.



See you!

Monday, August 17, 2009

Tack och lov för....

IKEA!
Igår tog vi en liten sväng dit, ja ni vet, alltid behöver man nåt därifrån. När vi kom till kassorna, blev Sams ögon stora av förtjusning.....ESTRELLA!!!!! De har inte haft det på ett tag nu, så det var en nice surprise. Sam skulle givetvis toka på lite där och låtsas att han skulle köpa kartong-vis. De filipinska kassörskorna satt och fnissade åt spektaklet! Det blev bara ett par påsar i fall ni undrar......
I mathörnan som dom har så hittade jag lite nya produkter. De hade faktiskt frysta kanelbullar också! I love IKEA. (men oj, det låter som vi åker till IKEA bara för att handla mat hahahahah)


Nej, detta duger inte....jag är faktiskt på väg till jobbet.

Till helgen lovar jag att sätta in fler semester bilder. Tills dess...

Peace!