Thursday, July 16, 2009

Hello Bejjan!


Ja...Beirut alltså! Nu är det dags.....I morgon pyser vi. Det ska bli underbart. Tre veckor...Tjohoooooo! Sitter vid en färdigpackad resväska och myser. Klockan är snart 21 och Anthony har redan sagt Godnatt....gissa om han är övervänt....
Planet går 10.30 imorgon bitti och flygresan är bara 3 tim lång som tur är. Förhoppningsvis kan jag blogga titt som tätt därifrån, men det är ingenting som jag kommer att prioritera som ni förstår. Har fullspäckat schema.....Massor med platser vi ska besöka och kompisar och familj som vi ska träffa.
Har hyrt bil som vi kommer att hämta upp på flygplatesen där, sedan kan äventyret börja.
Dubai sucks this time of year, så det ska bli skönt att dra härifrån. Andas lite Medelhavs luft och beskåda vackra vyer som det finns i överflöd i Libanon.
Ha re så bra tills vi hörs nästa gång!
Peace!

Thursday, July 9, 2009

Sim-Sala-Bim...

...och ett knäpp med fingrarna! Så lätt borde det vara att framkalla datumet tills vi åker på semester! Jag orkar inte 1 vecka till! Nu har telefonerna slutat ringa på kliniken och det är skrämmande lugnt. Dagarna masar sig fram i snigel fart och ingen har energi att påbörja nåt större projekt. Tur i alla fall att jag slipper sitta i receptionen de kommande veckorna. Tycker synd om tjejerna som ska vara kvar. Igår var det 95 % fuktighet och varmt varmt.....Det värsta är när man ska sätta sig i bilen efter en arbetsdag. Det är rena rama bastun. Man bryter nästan ihop innan a/c'n kommer igång.

Idag är det Torsdag och jag har ledigt idag istället för Lördag. Det är skönt. Har tänkt åka ut en sväng senare och kika på rean som är i full fart. Kankse hittar man nåt nytt till semestern. Annars har jag faktiskt tänkt köpa kläder i Libanon. De har lite annorlunda affärer och sortiment där. Och dessutom billigare.


Barnen sitter timme efter timme och spelar data spel och glor på tv...inte mycket man kan göra på sommaren här. De håller på att vara less.

Sam tar Anthony och kussen ut till Palm Island ikväll. Till Aquaventure Park i Atlantis Hotell. Klicka här om ni är nyfikna. De kommer att få det jätteskoj, helt klart. Bad, live DJ, fyrverkerier m.m. Jag avstår denna gången, men det blir fler turer. Kul att det hittas på aktiviteter på kvällarna nu när det inte går vara ute på dagarna.




Här kommer ett par sommar bilder från GN (lite annorlunda denna gång, mindre glamorösa!) :






En farm, som de vanligtvis ser ut härnere.





Kamel-herde.....av modernt snitt.




Inte alla som har torkställning eller tumlare hemma.





Siesta i skuggan av ett höghus.




Alla gillar väl Ice-Lollies! Kallt och gott!




En del orkar med värmen betydligt bättre än oss blekfisar. Pust!


Vi hörs!

Peace and Happiness!

Sunday, July 5, 2009

Gilla läget.....

Tänkte jag skulle bjussa på en Ledin låt, eftersom han ju har varit i Skellefteå nu i helgen! Vill bara visa att jag också hänger med i all the happenings overthere! Tomas Ledin = Svensk Sommar , tycker jag!

Lite fattigt med bloogginlägg den senaste veckan. Sorry! En arbetskompis är på Semester nu så det blir lite extra jobb och man är helt enkelt super trött när man kommer hem. Vi jobbar ju 45 tim/veckan trots allt. Jag drömmer om att en vacker dag kanske kunna jobba deltid, oj vad det skulle vara perfekt!

Igår hade vi middagsgäster. Trevligt trevligt! Vi bjöd på Planka....som numera är våran Signature dish! Känns lite retro och till efterrätt blev det ännu mera retro...gjorde en frusen Philadelphia Cheescake med Digestive ni vet. Till det serverade vi färska bär och vi var lite shockade för jordgubbarna och hallonen smakade så sött för ovanlighetens skull. Som Nathalie sa "-This is the closest thing to Sweden this summer" och det har hon ju rätt i. Jordgubbarna var från USA. De brukar ha träsmak i vanliga fall. Bilden nedan är från min nya "Blogg-kamera" som Sam köpte åt mig häromdan. En söt liten Canon IXUS 110 IS. Den är hur smidig som helst. Och snygg dessutom. Ska ta en bild av den och visa i mitt nästa inlägg.




Jaha nu var det bara 12 dagar kvar till Semestern. Måtte det gå fort. Kanon trött är jag.

Ska kasta mig på sängen nu och läsa.

Men vi hörs snart.

Peace!