Sunday, June 28, 2009

Solsting.....


Eller va tusan det var jag fick igår! Vi hade varit på stranden i ett par timmar och lapat lite sol. Jag satt mest under parasollet som vanligt och spenderade mesta delen i havet...som inte svalkar ett endaste dugg den här tiden på året. Kom hem och huvudet började dunka och jag började må illa som bara den. Ingen kul afton! Ska inte skriva några detaljer, men ni förstår nog vad som hände..... Var lite seg i morse när jag drog till jobbet, men plikten kallade så det var bara att klistra på leendet och knega på. Det har gått bra.

Helgen har varit lugn. Inga stora utsvävningar. En sväng till IKEA blev det....det är ju alltid nåt man behöver därifrån. Häromveckan när jag var där så trodde jag att jag drömde när jag gick till delikatess hörnan (där dom har en del Svenska mat produkter) - vad fanns där om inte Estrella Dill Chips!!!!!! Det var som att vinna på lotteri! Det har dom aldrig haft där tidigare. Min make blev som galen när han såg chips påsarna när jag kom hem...Han skrattade hysteriskt och jag och Nathalie tittade på varann precis som han hade blivit tokig!!!!! (big Chips lover, om man uttrycker det milt) Och enligt oss finns det inget godare än Svenska chips, även om det nu kanske inte är svensk ägt längre.......I helgen hade jag tänkt fylla på chips förrådet , men det var SLUT!!!! Attans!
What else....jo just det ja, Paris Hilton är i Dubai nu i ett par veckor. Inte för att jag är speciellt imponerad av henne, men det är liksom big deal här just nu. Hon spelar in en serie som heter Best Friends Forever. Hon är här för att hitta en polare....en RIKTIG vän som hon säger själv, någon som inte är ute efter hennes pengar eller vad det nu var hon surrade om....Good Luck då!

Oj vad töntigt! Trodde aldrig jag skulle nämna HENNE i min blogg...hahahahahah

Måste ju också nämna MJ i min blogg om det ska vara rättvist......Vilken chock det var att han kolavippat bara 50 år gammal. Det var sorgligt! Svårt att fatta att The King Of Pop inte lever längre. Vad kommer att hända med hans barn nu då??? Det är det enda jag kan tänka på....så tragiskt!

Och om man får hoppa från det ena till det andra så gjorde vi Plankstek här hemma förra veckan! Det blev super gott. Nedan ser ni Nathalies planka.....hon äter ju inte kött men det blev smarrigt med Lax tyckte hon. Det kommer vi att göra om snart igen.




Slut för idag!

Peace!

Monday, June 22, 2009

Veckans bilder...

Då var det dags med lite UAE bilder igen....från GN som vanligt.

































Peace!

Sunday, June 21, 2009

Rosa Taxi

Lill-syrran undrade om vi hade åkt med Pink Taxi här i Dubai......(det hade tydligen visats på Svensk TV)...
Jo det har jag faktiskt! Det innebär att det är en kvinnlig chaufför som bara får köra kvinnliga passagerare. Nu har de utökat det till kvinnor med barn och även familjer. Det är för att kvinnor inte ska behöva känna obehag med att sitta ensam med en främmande man i samma bil ..... Riktar sig ju givetvis mot de mera religiösa och beslöjade kvinnorna i denna del av världen och tydligen så är det himla populärt.
Jag kan själv tycka att det är behagligt att slippa en "oren" nyfiken Indier till chaufför som försöker ta omvägar för att få lite mer pengar. (ofta sitter de också och studerar den kvinnliga passageraren i spegeln och det är himla olustigt)
I September är ju Metron färdig och även där kommer det att finnas kupeer för endast kvinnor och barn. Låter kanske lite konstigt i Svenska öron, men bor man här så kan det bli lite jobbigt med alla gästarbetande män som glor ihjäl sig, det är skitjobbigt. Så det är välkommet.




Ride on ladies!

Saturday, June 20, 2009

Häftig bar...

Kolla in denna skojiga Bar som öppnat i Dubai. Tydligen en New York-kedja. Jag var bara tvingen att ta lite bilder. Skitmysigt ställe. Perfekt om man vill köpa en skojig present. De har allt från lju med chocklad lukt till smarriga choklad kakor och bakelser...ja t.o.m hattar, som ni ser på nedersta bilden ...hmmmmmm SNYGGT!!!!















He he he Pimp My Chocolate....

Lördag Morgon

Och här kommer bilderna som skulle vara på den tidigare bloggen......










Peace

Vaaaaarmt nu!

Jäklarns! Man glömmer från sommar till sommar hur mardrömslikt varmt det är. Igår kväll när vi kom hem och hade varit på bio, så var det 39 grader ute. Jag menar 3 timmar efter solnedgång. Dessutom var det fuktigt och en läbbig, klibbig sandstorm som grädde på moset. Fy bubblan! Nu är det verkligen countdown till semestern. Tog ett par bilder på en stackare som alltid står och pickar på vårat sovrumsfönster......Min teori är att han är törstig och utmattad, men det kan ju också vara att han ser sig själv i fönstret och bjäbbar med sig själv hahahahah Hursomhelst så kan vi inte öppna fönstret, annars hade man nog ställt ut en skål med vatten i alla fall. Vet inte vad för slags fågel det är.....Vet ni? Den är svart med gula "fötter" och gul näbb som ni ser. Han står ofta och burrar upp sig och gapar......



Som jag nämnde så var vi på bio igår (ja igen) det finns inte så mycket annat att göra när det är så varmt. Vi såg Night At The Museum 2 , den var sådär....Ettan var mycket bättre.
Innan bion var vi och strosade lite i Dubai Mall efter en "lätt frukost" på Shakespear & Co. Det är ett Libanesiskt ställe med Fransk känsla, väldigt hem trevligt. De har världens smarrigaste frukost. Bildbevis följer här nedan......Nähä det gick inte flytta bilderna ner den här gången heller...Har lite problems med min blogg numera, inte så smidig som förr....Ok, då kastar jag in bilderna i en ny blogg. Sorry about that. Det här måste jag kolla upp.

Thursday, June 18, 2009

Varför städa idag när man kan städa imorrn....

Har alltid varit den typen som gärna skjuter saker till framtiden....Inte bra egentligen.....Men om man tänker efter ordentligt, visst menar man att man ska skjuta på det trista och typ göra det som känns kul istället???? Så tolkar jag det numera. Man vill ju inte bli "utbränd" som det så fint heter.
Har precis kommit hem från jobbet och jag ska nu denna helg göra det minimala i städväg och fokusera på musik (ladda ner ladda ner), lite motion, baka lite gott, läsa massor och spela spel med Anthony och om vädret tillåter (hahahah joke) så blir det en tripp till stranden på Lördag. Det blir nåt ställe med pool och parasoll för nu svalkar inte havet längre. Man blir varmare om man går ner i vattnet.....Har ni varit med om det? Låter ju skitkonstigt, men så är det här på sommaren.

Annars har veckan varit riktigt trevlig. Ingen stress på jobbet. Folk har börjat åka hem nu när skolorna slutat så det är lugnt.

Fick en fråga om min boss var Svensk. Japp, Micke är Svensk numera.....Han är född i Indien, men uppvuxen i Sverige och även bott i ett antal andra länder eftersom Pappan var diplomat. Enligt mig har han det bästa från båda kulturerna och jag och mina kollegor trivs enormt i hans sällskap. Han gör ingen skillnad på Sköterskor, Tandläkare, Städare eller sekreterare. Han är urgullig och snäll.

Och vad ska ni göra i helgen? Ok, men då hörs vi snart!


Love & Light


Monday, June 15, 2009

Ett par rader...

Ja, vad händer i Dubai då undrar en del??? Det är så mycket på gång att jag inte har hunnit skriva faktiskt. Förra veckan var herrn i huset sjuk efter sin resa till Libanon. Mat förgiftning. Det blev akuten när han inte kunde hantera kramperna i magen längre....verkligen ingen rolig upplevelse. Han fick dropp osv och blev kvar ett par timmar innan det värsta släppte, men han är inte 100 fortfarande. Han tror att det var maten på flyget....det kan man ju inte så noga veta!!!
Sedan var det Anthonys tur att bli förkyld igen, med hög feber och ögon infektion. Stackarn! I skrivande stund mår dock alla i flocken utmärkt.

Min boss har äntligen åkt till Sverige för sommaren.....Det har vi sett fram emot!!! Nejmen vad skriver jag.........asch ni fattar! Hur snäll han än är så behöver man en liten break ifrån varandra. Han är intensiv! Han bjöd oss alla på ZUMA innan han åkte i Fredags. ZUMA är en skit häftig Japansk restaurang/bar/club med världens smarrigaste mat. Vi hade super trevligt. Vi var 21 pers. Det var champagne och hela köret. Han är nog världens mest generösa boss och den mysigaste som jag jobbat för. En kollega tog en massa bilder och jag ska lägga in ett par bilder så fort jag lagt beslag på dom. Hittade ett par på nätet tills vidare.








Sen hade vi ju 2 födelsedagar förra veckan. Sam och Nattan. Det var mycket firande och trevligt värre. Nathalies polare kom över och överraskade henne med tårta och 16 presenter! Sedan bjöd vi alla på Johnny Rockets. Det var fullt ös! Hon var nöjd!

Vi har börjat planera in saker och ting som vi ska göra på semestern i år. Sam är lika ivrig som förra gången och ska nu se till att alla familje medlemmar får en oförglömlig semester. Han e så go! Han har suttit och klickat och letat i timtals på internet och även ringt till Libanon och bokat hotell nätter och aktiviteter så det bara visslar om det! Ja, som ni alla redan vet åker vi till Libanon i 3 veckor från den 17 Juli. Längtar ihjäl mig! Just nu är jag trött på Dubai och den olidliga värmen. Det ska bli såååå roligt!

Nej nu är det dags att gå och knyta sig. Spöktimmen bara några minuter bort.

Vi hörs!

Peace!

Thursday, June 4, 2009

Film film film

Har varit med barnen på bio ikväll. Vi har sett UP en skit charmig film från PIXAR, kolla in Trailern här om ni har lust. Det gulliga med denna film var att det var 3D så vi satt och såg den med 3D-brillor på. Verkligen bra tyckte vi alla.






Det gick finemang att ha 3D ovanpå vanliga glasögon......Det kan båda intyga!

Såg The Reader häromdan som jag nämnde. Otroligt bra film. Se den! Kate Winslet spelar sååå otroligt bra. Se INTE trailern innan, den visar alldeles för mycket av filmen tycker jag. Seså, gå nu och ladda ner den eller vad ni nu gör....hehehe

Nu blir det storstädning och strykning. Någon som vill komma och hjälpa till.....nähä...tänkte väl det....

Mannen är i Beirut sen igår. Han kommer hem på Söndag. Det är Val i Libanon så jättemånga kommer att åka härifrån och rösta. Det är typ det första valet på många år som anses vara civiliserat och sjysst. Hoppas det går bra. Han kommer hem innan resultatet är färdigt och det kan ju vara smart. Man vill ju inte fastna där om det skulle urarta om man säger så. Det skulle ju inte vara så ovanligt. Spännande.

Peace!