Tuesday, April 28, 2009

Swine-flu & börsras.....

Ja, är det inte det ena så är det det andra och i detta fall både och!!!! Svininfluensan har nu hunnit sätta skräck över hela världen och vi håller andan för att det inte ska nå oss, var vi än befinner oss. Otäckt och oroväckande. Man kan inte göra annat än att följa utvecklingen. Och tydligen så har det rasat på börserna världen över med till följd av detta. Hmmmmmm när ska det bli lite good news kan man undra. Vet inte vad som hänt i Dubai, men det känns som den senaste veckan har varit väldigt dyster. Vi har haft kraftig nedgång på patient bokningar och kliniken har varit tyst och öde. Bara hälften av vad vi brukar ha....DET tycker jag är skrämmande. Själv har jag mått lite illa idag och haft kraftig huvudvärk och flera i praktiken har hostat och nysit (nyst...hur säger man...) och vi har retats med varandra...Shit har du dragit hit the Swine-flu eller vad??????? En av tandläkarna lyckades t.o.m grymta i samband med ett hostanfall.......God help us all!!!!



Hoppar över till något roligare nu......
Jag är LEDIG imorgon!!! Jipiii! Det blir kanske inte den roligaste lediga dagen i mitt liv (eller det kan man ju inte veta i förhand...) , men jag och Sam kör till Abu Dhabi imorgon bitti. Måste förnya mitt Svenska pass och det kan man bara göra på den Svenska Ambassaden som ligger där. 32 mil t/r.....Suck!
Vi stannar och käkar en god lunch på något ställe hade vi tänkt. Man får passa på och göra lite sightseeing i huvudstaden.....typ....och kanske kolla in nåt skojigt shopping mall. Det ska nog bli bra. Säkert blir det nåt material till ett blogg inlägg!

Nu väntar sängen! Sweet dreams!




Thursday, April 23, 2009

TGIF

Sådärja, då har man lyckats ta sig igenom ytterligare en arbetsvecka. Ska bli skönt med helg.
Ska strax stänga av datorn och pallra mig till stranden i ett par timmar. Det blir nog bara jag själv som åker. Nathalie har polare som sovit över (sover fortfarande, klockan är bara 10), Anthony ska till sin bästis och spendera dagen där i hans pool. Mannen snarkar och sover djupt....så det blir min kära Ipod och en bra bok som gör mig sällskap. Innan jag går tänkte jag dela med mig av lite Emirates-bilder som är tagna av GN's läsare som vanligt. Blandad kompott och kanske en eller två bilder för mycket av fåglar....(det bara blev så)!!!! Ha en bus-skön helg allihopa!





































Var inte sista bilden väldigt powerful?
Peace!

Monday, April 20, 2009

En dag för bara MIG

Har tagit en ledig dag idag. Kände att jag behövde det. Har sett fram emot det i en vecka nu. Jag har gjort absolut ingenting. Hur himla skönt låter inte det? Bildbeviset hittar ni här....



Om sanningen ska fram så var det faktiskt för varmt idag, 37 grader. Pust! Vattnet svalkade dock bra. Vet faktiskt inte hur varmt det var, men det är ialla fall ljuvligt just nu. Och hur långt har våren kommit hemma i Sverige?

Sol på er alla Nordbor!!!

Sunday, April 19, 2009

ARN i Dubai

Just det! ARN har hittat hit också! Var och kollade in den på Bio igår. Det kändes hel konstigt måste jag säga. Biografen var ju inte direkt full packad, men överraskande många Emiratis i alla åldrar och en del Svenskar hörde jag också i vimlet efteråt. Svårt att sätta betyg när man är Svensk och saknar Svenska filmer och musik....men jag måste säga att den var ganska imponerande. Början var lite seg och nästan pinsam....men den tog sig efter en stund. Sam tyckte den var bra. Summan av kardemumman, se den om ni inte redan gjort det.
Kunde inte låta bli att tänka på alla som inte förstod Svenska...det måste ha låtit himla konstigt i deras öron.....och alla konstiga namn att hålla reda på typ Algotsdotter och Sverkrarna osv hahahahah De kunde kankse ha hittat lite mer tilldragande skådespelare, men nu ska jag inte vara negativ.....Själv tyckte jag Salahuddin var riktigt exotisk och tilldragande......
Sju av tio poäng får den av mig.




Peace!

Friday, April 17, 2009

Looki Looki!

Vi har efter många om och men bestämt oss för en ny soffa. Vi blev förtjusta i denna mörkröda, låga skinn soffa från La Maison Coloniale. Bilden nedan är tagen från deras web page som ni kan kolla in här La Maison Coloniale Soffan gör sig bättre i verkligheten....... Nu gäller det bara att bli av med de andra sofforna snabbt som attan, annars blir det trångt på dans golvet om man säger så!!! Looking forward to it!


Postar lite mer bilder när den kommer på plats i vårt hem.

Nu ska jag krypa till kojs och läsa en god bok. Läser just nu .....



Otroligt bra. Läs gärna The Power Of Now också om ni inte redan gjort det.

Peace!

Friday, April 10, 2009

Så det blir nog Metro i alla fall.....

Var nästan orolig i dessa krisens tider att våran nya Metro skulle bli så här........


MEN, icke det!!! Häromdan svissjade ett tåg förbi precis utanför våra fönster ett antal gånger för test körning....wohooo! Och nu har jag fått svar på min fråga om hur bullrigt det skulle låta när tågen börjar passera här om några månader. Ingenting alls!!!! Det är ljudlöst OCH förarlöst dessutom. Inga vibrationer heller. Var lite orolig att huset skulle skaka till varje gång! Men icke det. Givetvis längsta och mest avancerade Metron i hela världen. Tågen kommer från Japan. Som vanligt ska Dubai vara bäst/värst! Det kommer att ge Dubai den storstads puls som den behöver. Det blir super coola stationer (vi har en intill vårat hus) och de är tydligen designade av samma snubbe som designade Burj Al Arab, så det blir lite futuristisk stil. Skit snyggt! Postar givetvis mer bilder när allt är klart. Första linjen kommer att var klar i September.


Vem vill komma och testa först????

Peace!

SKA REVIVAL!

Last night we went to Irish Village and checked out the SKA revival with The Specials and The Beat among other 70's and 80's bands. It was awesome! If you don't know what SKA music is, just listen to Madness....great stuff! Makes you happy and it's impossible to stand still to this kind of music. Ok, the band members are a bit "oldish" but so what...the feeling was still there and it looked like they had great fun, just like the crowd.






PEACE!