Monday, March 30, 2009

Bästa konserten EVER!!!!!!!!

Har nu försökt smälta hela Coldplay upplevelsen i ett par dagar. Och som vanligt så kan man ju inte förklara med ord hur jäkla bra det egentligen var. Vi var på plats vid 6.30 tiden och fick superbra plats precis framför en scen-flärp som gick ut lite i publiken. Vi hade alltså INGEN framför oss =) Kunde inte få bättre plats. Vi stod tålamodigt och inväntade våra idoler till klockan 9. Och den som känner mig väl vet hur himla åskrädd jag är....Vi stod i nära nära 3 timmar i århundradets värsta åskväder. Blixtar lyste upp himlen från alla håll och kanter och publiken SKREK av rädlsa och förtjusning över detta "fyrverkeri".....Det var en enorm känsla. (Måste erkänna att jag övervägde starkt att springa in i toa-området och stanna där, men det hade ju varit tragiskt) Regnet kom senare. Så ca 8.30 kom det ut ett konstigt/udda förband och underhöll ett tag och sedan brakade konserten igång. Jag får gåshud bara jag tänker tillbaka. De var otroliga! Jag kan garantera att den som inte var fan redan blev det på den konserten!!! I promise!!!! Ca 10 min in i konserten började det stört regna!!!!!! Folk slet åt sig tomma påsar och vi lyckades muta till oss ett par stora genomskinliga sop-påsar! Charmigt! Så där stod vi och sjöng och gapade i regnet och alla verkade må hur bra som helst. Ingen verkade riktigt bry sig om varken regn eller blixtar. Alla såg ialla fall lika dränkta ut, soppåsar eller ej. Chris (sångaren) började sjunga We're singing in the rain .....han improviserade ihop skit roliga texter bara för detta ovanliga skyfall. Ok, de är ju Engelsmän så dom är ju van detta, men vi öken-bor tyckte detta var himla originellt. De var tvungna att ta små pauser för att torka bort allt regn från scenen så det blev en händelse rik och udda upplevelse verkligen. Ett par timmar senare strosade 15 000 personer motvilligt ut från området och alla sjöng och begav sig hem med stora leenden på läpparna. Vi var alla överens, kommer de igen, så är det ingen tvekan, vi måste se dom igen! In i bilen, lyckades tränga oss ut ifrån "parkeringen" efter ca 40 min och började våran 16 mil långa hemresa till Dubai. Vi var hemma kl 02 men det var det ju värt. 1000 ggr om!!!! Blixtarna fortsatte att lysa upp Emiraten och det var då ingen risk att somna i bilen om jag säger så. Det "underbara" vädret verkar hålla i sig och i skrivande stund så hör jag hur åskan mullrar och lever faderullan utanför och regnet smattrar på fönster rutorna. Det ska visst vara så här tills på Söndag...men Hallå!!!!! Man får väl simma till jobbet imorgon då! (som jag skrivit tidigare har vi inga vägbrunnar=vattnet har ingenstans att ta vägen...) Skitkul.

Hursomhelst, här kommer ett par GN bilder .....










Och här kommer lite blixt-bilder =)





Coldplay, come back soooooon!!!!!!

Peace!

Thursday, March 26, 2009

Countdown......

Till vaddå undrar ni förstås......Jo, om precis 48 timmar kommer Coldplay till Abu Dhabi och gissa vilka som har VIP-tickets!!!!????? Yessssss, hela familjen! Det är ju ett favorit band för oss alla och när biljetterna kom ut för ca 1 månad sedan var vi nog bland de första som roffade åt oss biljetter. Så vi drar till Abu Dhabi på lördag med en massa kompisar som också är stora fans. Det är Coldplays enda konsert i Mellan östern och sista stoppet för Viva La Vida -turneringen. Det ska bli SKIT KUL ju! Wohoooo och dessutom så är det ju Earth Hour så det blir lite "grönt" tema på hela showen. Vi är väldigt stolta för detta. Skriver mera om det efter konserten.




Har haft bus-mycket för oss den senaste veckan. Det har varit födelsedags firande utan dess like och Mors-Dag (den Arabiska versionen) och en massa annat på gång, så det ska bli skönt med helg nu och imorrn ska vi bara ladda upp oss inför konserten...typ låt-texter som måste inövas, stämbanden tränas och dansstegen övas....hahahahah just kidding! Men shit vad vi längtar. Nu har vi bara ett litet dilemma, det ska bli REGN! Det har regnat sen igår kväll och jag menar REGNAT....det har öst ner och haglat t.o.m . Vi hade även en kraftig åsk skur i natt. Temperaturen igår var 38 grader och det var snuskigt i samband med regnet. Värmen har smugit sig på oss och nu går det bara åt ett håll. Har som vanligt lite pics att visa. Från GN.



Peace!

Monday, March 16, 2009

Min favorit plats

Ok då, det kanske inte blev världens bästa kort med min mobil kamera, men det här i alla fall mitt "favvo-häng" i Dubai. Försöker komma hit så ofta som möjligt och promenera på stranden. När "mattan" tar slut så kan man kasta av sig gympa dojjorna och fortsätta kilometer efter kilometer på underbar sandstrand och givetvis hoppa i havet om man har lust med det. Vi kallar denna strand Moscow Beach eftersom det är mestadels Ryssar som kommer hit. I morse vid 8 tiden så kom det en busslast med Ryssar som invaderade stranden med Solhattar och blommiga klänningar och sol oljan i högsta hugg. Vilken syn. De ryckte och slet i parasoller och sol sängar som hyrs ut, precis som de skulle ta slut. Klockan 8 på morgonen alltså...ja ja.....Hade det varit en Fredag hade jag förstått, då är det ganska mycket folk i farten, men en Måndag.......Stranden gapar oftast tom. Oh förresten, jag är LEDIG idag! Ville nyttja denna dagen till Max och hinna med så mycket som möjligt och det har jag gjort tycker jag.
Storhandlat mat och bytt i sängar. Gjort lunch för 5 hungriga barn som har term exams för tillfället, så då går dom till skolan, gör ett prov och sedan kommer dom tillbaka igen efter nån timme och pluggar vidare till nästa dag och nästa ämne. (de 3 extra är ju givetvis vänner/klass kamrater som de pluggar med, det funkar bra faktiskt)
Har också hunnit med bilen på car wash så den blänker nu som en hundballa i månskenet ....hahahhaha det är Mammas uttryck, jag lovar!!!! (hej Mamma! Kram!) Det uttrycket diggar jag stenhårt, men kan aldrig använda det.....hahhahahahaha Ibland blir det lite fel och jag säger månballa i hundskenet!!!!! I know....I know.....Ska sluta nu!


I helgen var vi på Dubai Corporate Games. En massa lag som tävlade mot varandra. Sams företag deltog som vanligt och det gick skitbra. Det var alla möjliga sporter, Tennis, Basket, Volley, Simning och fotboll. Nej, Sam var inte med och spelade, men han stod och gapade på med oss och hejjade vilt på sina kollegor. En skojig dag blev det. Ja, även Nathalie tyckte det var skoj...en massa snygga, sportiga grabbar som försökte impa på åskådarna, ja, det kan ju aldrig bli fel!

Nej, detta duger inte, har en del projekt kvar innan dagen lider mot sitt slut. Ska avsluta kvällen med min kompis Natasha, kanske blir det ost och vin på Agency......det skulle sitta bra. Bara ladies!

Ha en mys-pysig Måndag allihopa!

Peace!

Wednesday, March 11, 2009

Alegria!

Måste bara berätta att vi var bjudna på en fantastisk föreställning av Cirque Du Soleil igår. Alegria. Tyvärr kan inte ord beskriva hur fascinerande det var. Vi såg denna annorlunda cirkus för 2 år sedan och det är en ära att ännu en gång få njuta av denna spektakulära show. Kolla in ett smakprov Här! (när ni öppnat sidan går ni längst ner i vänster hörn och klickar på filmkamera ikonen så får ni en liten video-snutt)
Måste medge att jag inte är en cirkus-fantast, men detta är ingen vanlig cirkus som ni kanske förstår. Det är otroligt maffig musik och en massa ögon-godis av alla kategorier.

Och här följer lite bilder som är tagna från....jo, ni gissade rätt, Gulf News....

















Gokväll!

Monday, March 9, 2009

Måste ses!



Slumdog Millionaire. Har den filmen visats på biograferna hemma? Har noll koll. Hursomhelst, om ni INTE har sett den, gör det! Vilken film! Fick ju 8 Oscar så ni fattar nog själva.....Rekommenderar att ni ser den på bio, för musiken är mäktig. (ok lite different förstås!) Fläska på volumen om ni tittar hemma i vardagsrummeet, det är mitt tips. Seså, gå nu....ladda ner eller boka bio biljetter! Jai ho! Här är en Youtube Trailer.










Peace everyone, Peace!

Friday, March 6, 2009

Bara vara!

Det är ju det bästa. Pyssla på hemma lite och bara göra vad som faller en in.......Have a great Weekend allihopa!



Thursday, March 5, 2009

Weeeeeekend!

Ja, äntligen säger jag bara. Vilken lååång vecka det varit. Pust. Jag bokstavligen dansade ut ut kliniken kl 17. Ett par sköterskor tittade på mig som jag vore psycho......lite psycho är nog nyttigt tror jag. Brummade hem, trafiken flöt på bra. Hämtade upp barn och deras kompisar och vissa lämnade jag av på Shopping Mall och lill mannen, stor mannen och jag gick på bio. Marley & Me såg vi. Den har ett par månader på nacken, vet inte varför det tog så lång tid att hitta till Dubai. Bra var den ialla fall. Höll på skratta ihjäl mig. Om ni inte har sett den, kolla in trailern här . Helt klart sevärd tyckte vi alla.


Uret börjar närma sig 23 och Anthony har somnat. Sam drog iväg för att spela backgammon med en polare och jag sitter och väntar på att Nathalie och hennes polare ska komma hem. Det blir nog flams halva natten lång. Tvillingarna ska sova över. Tyckte mig höra att de skulle göra cup cakes när dom kom hem........Det brukar bli halli galli i köket, men what the heck....huvudsaken att de har kul. Själv ska jag antingen sätta på en bra film eller börja med en ny, "smarrig" bok.....Mot sängen!

Ha en skön kväll!

Peace!


Wednesday, March 4, 2009

Argentinskt

Igårkväll när jag kom hem trött och slut från jobbet gick jag motvilligt in i köket och skulle påbörja lite sen middag. Fem minuter senare kommer Sam hem och föreslår att vi går ut och äter i stället....jag och han bara. Why not tyckte jag, precis vad jag behövde mitt i vardagslunken.Vi kunde inte riktigt bestämma vart vi skulle gå så vi hoppade in i en taxi och sa att han skulle köra oss till ett relativt nytt ställe som heter Souk Al Baher. Det är alldeles intill Burj Dubai och har lite mysaffärer och restauranger där i kring.....Vi blev avsläppta alldeles intill där det ligger ett nytt hotell som heter The Palace. Vi gick runt lite utanför och ramlade i princip in på en Argentinsk Grill restaurang där som heter Asado. Det låg skitmysigt till och hela atmosfären var tilldragande, det var även ett Argentinskt band som spelade inne där. Vi satte oss ute, lite kyligt var det men vi blev placerade intill en "gasol-värme-grunka" som de ofta har här på vintern. (se bilden nedan) Det blev perfekt varmt och skönt. När vi hade suttit 10 min så ringer min bästis man och frågar om vi vill gå ut och ta en bit med dom.....så det blev att dom också joinade in och hade middag med oss. Trevligt. Maten var suverän. Vi drack en gudomlig Sangria också. Före maten, till maten ..... och efter maten hahahahahah (Nej Mamma, jag blev inte på lullan...) Skulle kanske druckit ett glas extra om jag inte haft jobb idag.....if you know what I mean....
Här kommer ialla fall lite pics som jag tog med min mobil.....















Sist men me INTE ALLS minst....idag ringde de från skolan och meddelade att Anthony hade feber, så de tyckte vi skulle ta hem honom. Det var bara att hoppa in i bilen och hämta lill-mannen då. Och han som nyss har avslutat en penicillin kur för sin förkylning och öroninflammation.....trist! Jag bäddade ner honom i sin säng och hastade tillbaka till jobbet. Nathalie kom hem efter ett par timmar så det var ok. Så nu får han vara hemma ytterligare ett par dar....hmmmmmmm, stackarn! Han hade så sett fram emot morgondagen då skolan skulle åka till parken och spendera en halv dag där istället för klassrummet. Det blev inte som han hoppats. Nu ligger han och "snarkar" med sin Far.


Nu ska jag med snussa. Börjar 8 imorrn.
Peace!

Sunday, March 1, 2009

As promised....

A little update from the Dubai JazzFest.......We had two really nice evenings there. As I mentioned previously, I was totally looking forward to John Legend and he did NOT disappoint. He was great! Felt so blessed to be able to actually see him live. Ok, I know it's not Jazz, but still.....

While we were waiting for him to get on stage we enjoyed another great artist called Jonathan Butler, from South Africa. He had an amazing voice and had a really upbeat performance. Dave Koz joined him on stage at one point and impressed us with some Sax, fantastic!

The second night we listened to a lady called Lizz Wright, she had a great voice, but the performance was a bit too mellow......Sorry Lizz...!!!!


After listening to her, we had the pleasure of checking out Mike Stern. American Jazz guitarist. He was just awesome! What an artist!

And last but not least, we had the opportunity to hear Incognito. British funk, jazz, soul band. I just say Wohoooooooo! They were brilliant. They really got the crowd going and the performance was out of this world. If you ever get a chance to watch them, do so. Really, really outstanding. One of the singers sounded like a young Stevie Wonder...I mean it. Brilliant stuff!




So all in all, we had a fantastic weekend. If you want to know more about the festival, you can check it out here http://dubaijazzfest.com/default.html All the pictures are from that site, except for the last one, that one is from some random site I found.

Have a great evening!

Peace!