Monday, June 30, 2008

Resfeber


Då har kusinerna äntligen träffats....tyvärr har jag ingen bättre bild. Trevligt har vi haft ialla fall. Lite basket, bio, shopping och EATING! Och givetvis Hejade vi på Spanien igår! Så spännande match. Nu pysslar vi på här hemma och packar till Libanon resan. Onsdag eftermiddag pyser vi. Beirut here we come!

Monday, June 23, 2008

Mycket nu....


Nedräkningen har börjat nu till ...ALLT möjligt. Om två dagar har Nathalie äntligen sommarlov! Och om två dar kommer dessutom barnens kusin till Dubai och hälsar på. (Med sin Mamma..)
Det blir spännande eftersom de aldrig har träffats förut. Kommer att bli super kul. De bor ju i Saudi som de flesta vet. Han är 2 år äldre än Nathalie och tydligen längre än Sam, så det blir en man som kommer , inget barn.....
När de åker hem så är det bara 1 dag kvar tills vi åker till Beirut. Den 2:a Juli. Vi blir där till den 8:e Juli. Så häftigt! Vi längtar massor. Och Hallå! Nattan har inhandlat KLäNNING till bröllopet!!! Okej, det blev ju ingen festklänning direkt, men passar fint till en 15-åring tycker jag. (Hon kommer att ha tights under...men det skiter jag i, vi har hittat en medelväg) Bilder kommer senare. Vad räknar vi ner till mera då...Jo, givetvis till Sverige resan! Just bokat inrikes biljetter. Norwegian blev det....ja, gamla FLYNORDIC. Det blir perfekt.

Nog om resor.
Jag och sonen har varit på stranden ett par timmar nu i eftermiddag. Så ljuvligt det var. Vi har haft sandigt och tragiskt väder i en vecka nu, men nu har det klarnat. Vattnet var perfekt. Det var även en härlig vind. Vi njöööt kan ni tro. Man vet ju inte hur vädret blir i Sverige!!!!
Det blir väl nån dag på stranden i Beirut också. Inget går upp mot att bada i Medelhavet tycker jag.
Nattans bästis från Iran är här och hälsar på nu, hon flyttade till Kanada förra året. De skrek när de såg varandra....Det var riktigt så man blev tårögd. De har saknat varandra massor.
Okej, nu ska jag stassa om. Vi är bjuden på middag till vänner.
Sätter in en bild på min Cheesecake som jag gjorde häromdan och även en matbild. Sam bantar nu så det blir mycket grönt och kött.





Den här kryddan ska ni inhandla om den finns där hemma. Supergod. Passar till sallader och wok m.m.


Peace!

Thursday, June 19, 2008

Fotbollen.....

Just ja, det skulle jag ju nämna....Sveriges förlust mot Ryssland.....men egentligen så var det ju en så pinsamt dålig match att det inte är värt att skriva om eller hur....

Ciao!

Inne-sittar-dagar!


Drar mig för att gå utomhus i dessa dagar. Hett, fuktigt och nu de senaste dagarna DAMMIGT och SANDIGT som bara attan. Vi är som inkapslade i ett gigantsikt sandmoln. Man kan knappt andas ordentligt. Men å andra sidan, who cares..... sticker ju från detta snart. Idag börjar sommar-rean här, eller rättare sagt Dubai Summer Surprise. Ska väl ut en sväng och se om man kan fynda lite. Det är nämligen så att jag måste inhandla 2 nya fin-klännningar minsann. Vi ska på bröllis....jajamen här gifter sig kompisar till höger och vänster. Inte nog med det, det är i Libanon!!!! Ok, jag vet , jag vet..."-är det verkligen säkert att åka dit nu?" undrar ni nog. Det verkar så ialla fall. En ny president har de ju fått och läget är så där lagomt stabilt. Hursomhelst så ska alla Libaneser vi känner åka dit i sommar och vi chansar och åker dit i 4 dagar, inte mycket, men Sam vill verkligen av vi åker. Spännande, jag har inte varit där på 14 år!!! Och Anthony har ALDRIG varit där. Det är nog lite pirrigt i hans lill-mage, han associerar ju Libanon med stridsvagnar och krypskyttar! Nathalie var inte så happy att vi åker. Hon får depressions ångest när man nämner ordet bröllop och klänning! ALDRIG att jag får på henne en klänning. Lyckas jag så måste jag kontakta Guiness rekord bok eller liknande. Får se vad vi hittar på till henne. Vi drar den 2:a Juli så det finns ju tid att dividera om detta.

Nu ska jag inspektera min Cheese cake som jag gjort. Vi är bjudna på middag ikväll till vänner och jag lovade att baka.


Peace!
(Bilden har jag "stulit" från Gulf News....och ja. det ska föreställa solen och INTE månen....)

Monday, June 16, 2008

Terror hot......

Det låter inget vidare som en blogg titel, men det är just det jag har på hjärnan idag. Fick ett telefon samtal imorse av min vännina och hon sa att jag skulle kolla min email, hon hade skickat nåt viktigt. Snabbt var jag in och läste de tragiska raderna....

Storbritanniens ambassad i UAE har cirkulerat ett meddelande till sina landsmän om ett ökat terrorist hot mot UAE just nu. Detta känns ju alltid lite skrämmande att läsa. Speciellt när det sällan och aldrig skickas ut varningar. Betyder att det verkligen är nåt på G. De uppmanar att vara extra försiktiga och uppmärksamma och ligga lite lågt...... Detta kanske beror på att USA's och Englands förhandlingar med Iran inte går så bra just nu, angående kärnkraften. De hotar Iran med mer sanktioner. Ja, det är min teori, men man vet ju inte vad detta baserats på. Man glömmer bort ibland att man faktiskt bor i Mellan östern. Hursomhelst om Britterna måste ligga lågt får vi väl andra ljushyade också hänga på. Tråkigt när det måste bli så här. Här kan man läsa lite mer. Tur att vi åker till Sverige snart. Anthony ville att vi skulle gå på bio idag....det kändes lite motigt, så jag sa att vi sparar det till en annan dag. Man blir lite paranoid.

Drog till IKEA istället och strosade. Köpte bara nya toaborstar...inget att fota och lägga ut påbloggen direkt! hahaha

Annars har det varit lite trist det senaste dagarna. Varmt och blåsigt typ sandstorm. Fukten har smugit sig på och man känner sig ständigt kladdig. Jag skjutsar och hämtar Nathalie från sommar skolan varje dag (javisst , hon fick inte godkänt på Algebra & Geometri). Hon ska göra om proven den 24:e Juni. Går hon sommarskola garanteras hon att flytta upp en klass, tur är väl det. Kostar skjortan bara.....

Anthony känner nu att tristessen lurar bakom hörnet. Hans bästis har åkt hem till Egypten för sommaren. Försöker hitta på saker för att underhålla honom och undvika datorn, kan vara lite trixigt. Det blir lätt att man glömmer bort honom i sitt rum.....sitter där tyst och knappar på tangentbordet timme efter timme! Nu sitter han och ritar : )

Igår pratade Sam med Belma, våran hemhjälp, om att vi inte behöver henne längre. Det var ett jobbigt samtal. Hon trivs mycket bra med oss och hon vill inte åka hem till Filippinerna. Men vad gör man?!!! Ungarna är så pass stora nu att de inte behöver "barnvakt" längre och jag tror att Anthony längtar efter att få ha sitt rum för sig själv....

Han kommer nog att sakna henne mest. Det skrattar och tjoar på rätt mycket och trivs. Det blir att ta fram piskan nu och dela ut lite jobb. Vi har ingen diskmaskin t.e.x....det ryms ingen i köket. Så det kan bli motigt när man inte är van. Stryka kläder.....det lär nog minska nu i tvättunnan om man ska göra det själv hahahaha

3 toaletter.....2 sandiga balkonger....ser verkligen fram emot detta.... Balkongerna blir värst. Det måste tas varje dag. Vi har ingen torktumlare så tvätten måste ut. Och då går det inte att ha sandigt och dammigt där ute.....attans....i denna värmen wohooooo Hjääälp!!!!!

(Bortskämda kvinna tänker ni nog nu hahahahahahaha) Tur att det finns deltidare som kan städa....när jag får sammanbrott alltså! Berättar hur det går. Det kanske inte blir någor mer bloggande nu! Kanske aldrig får tid! Eller kanske jag bara kommer att skriva om städning och strykning framöver! Får la se ...... tjohooooo vilket tjat det blev nu då!

Nu ska jag ta mig en kopp te och lite nybakat..... (snart är det väl slutbakat, för mycket disk efter hahahahahahahahahahahahaah just kidding!)




Have a wonderful day!




Wednesday, June 11, 2008

Spännande match...


Duktiga grabbar som vann mot Grekland...... Fast det gick ju lite tufft till ut i mellan! Dåligt läge där Ljungberg!

Tuesday, June 10, 2008

Måndag mys....




Flooka seafood reastaurant......Romantisk middag för 2, med alldeles för mycket god mat och gott vin. Det kändes inte fel en helt vanlig måndag kväll.... Njuuuuut!



Monday, June 9, 2008

Tårta på tårta på tårta.....

Nu har vi klarat av Sams och Nathalies födelsedagar. Det gick smidigt och bra. I Lördags var det ju Sams dag och vi hade middag för vänner....tyvärr inga bilder (igen), det kändes pinsamt att dra fram kameran och fota maten och tårtan....Det blev lyckat i alla fall. Fina blombuketten "vågade" jag mig på att fota ....


Nathalie hade sina polare över igår på sin 15-års dag. Vi beställde hem pizza i massor och så gjorde jag en jordgubbstårta till henne. (Min dotter ville inte bidra med foto av sig till min blogg.... :-( men det har jag förståelse för hahahaahah)




Inhandlade en finfin Bakbok/BakBibel häromdan. Kunde inte motstå. 1000 sidor med bak. Wohooo! Givetvis köpte jag den för att det var en svensk (Bo friberg) som gjort den, så alla svenska bröd, tårtor och kakor finns med. Plus en massa bra tips och info om hur recepten kommit till osv. Intressant tyckte jag. Den är ju på Engelska men den var ganska lättförstådd och jag tycker det är kul att lära sig vad saker och ting heter på Engelska. Så nu blir det att experimentera här i sommar.


Thursday, June 5, 2008

Burkini....

Men hoppsan då! Inte visste jag att det fanns ett namn på den Muslimska baddräkten. Burkini låter ju som ett land tycker jag ..... Skoj artikel Aftonbladet!




Nu kommer succén burkini till Sverige
Burkinin - en bikini för muslimska kvinnor - kommer att bli en av sommarens storsäljare.

Det förutspår organisationen Svensk handel.Baddräkten, som är tvådelad och löst sittande, har tagits fram av designern Aheda Zanetti i Australien. Hon konstaterar att plagget inte enbart hjälper muslimska kvinnor att ta del av strandlivet, utan också skyddar mot solbränna. Burkinin har snabbt gjort stor succé i muslimska länder som Syrien, Turkiet, Dubai och Egypten.

På med Burkinin nu brudar! Rock on!

Tuesday, June 3, 2008

Landssorg

En liten notis bara. UAE's Presidents bror har omkommit i en Helicopter olycka, så nu har vi 3 dagars landssorg. Tyckte det var mysko när jag satte på radion och det bara spelades klassisk musik........ Det blir alltid A Big Thing när någon dör här. Bless his soul, får man väl säga. Peace!


Sommarlov!

Anthony kom hem från sin sista skoldag igår och han var en lycklig kille. Sommarlov till den 9:e Sept. Inte dumt! Hade lovat att hitta på nåt skoj och fira lite, så jag blev lite paff när han gjorde ett bubbelbad och satte på sig en ny pyjamas....Men vi skulle ju gå ut tyckte jag!!!!! Klockan var bara 11 på förmiddan!!! "-Vi kan väl beställa hem lite Sushi?" Sagt och gjort. Sushi blev det och en mysig hemmadag med spel och pussel och lite bus i Mammas säng! Det var hans ide' om firande. Charmigt! Happy Summer Holiday my boy! Love Love Love





Just ja...Nathalie! Klart att jag inte glömt henne! Hon var ute med polare hela dan igår och shoppade lite nya kläder och gick på bio. Ikväll ska hon på partaj hos en tjej kompis. Bara tjejer från skolan är bjudna! Det blir nog ös tror jag. De är ett härligt gäng.
Happy Summer Holiday to you tooo Habibi....(även om det blir Summer School..!)
Nu har nedräkningen till Sverige resan börjat ......

Monday, June 2, 2008

Movie night!

Det blev inte så mycket mysläsning i soffan igår som jag hade planerat. Jag var verkligen trött, men Nathalie och hennes polare(som hade sovit över här) skulle skjutsas till annan destination osv

Anthony hade kompis över och hans Mamma stannade så då kan man ju inte sitta och läsa liksom!!!! Tur att hon är min bästis här och vi var båda lika flummiga så vi la oss i varsin soffa och lyssnade på en härlig cd och bara stirrade i taket typ. Gillar när man inte behöver sitta och gagga hela tiden , hon är verkligen cool. Vi drack te och knaprade på Bondkakor.... hmmmm....här går det undan minsann....Ingen kan anklaga mig för att jag inte tar bilder nu ialla fall. (Hellen...man kan VISST ta bilder på tårtkanter och enstaka kakor , nothing wrong, nothing wrong. Huvudsaken alla vet hur duktiga vi är/varit)


Till råga på allt så var vi "tvungna" att gå på bio igår! Vänner hade ordnat gratis biljetter till smygpremiär för den ny Narnia så det var bara att tacka och bocka och dra sig till Mall of The Emirates på kvällen. Filmen var lååång och jag var tvungen att putta i Sam hela tiden för han somnade och SNARKADE...Tur att man är van. Filmen var bra, men inte rätt tajming! Åja, med lite Nachos och Coca Cola så lyckades jag ta mig igenom hela rullen.



Såg en bild i Aftonbladet idag som jag tyckte var festlig. Det är som Sam i ett nötskal.....Som en del av er vet så har en ett urusligt lokalsinne och han är en flitig användare av GPS....men ibland kan det bli galet med det med ...hahahahahah

Sunday, June 1, 2008

Krösamaja.....

"-Mina ben orker inte gå på kalas längre", som KrösaMaja sa......Känner precis så idag. Det har varit för mycket av det roliga i helgen och nu vill jag bara sitta och häcka hemma i lägenheten. Ska krypa ihop i soffan och mysa med en nyinhandlad bok. John Grisham (en av mina favvisar), The Innocent Man. Har tjuvläst ett par kapitel och den verkar superbra. Storyn är tagen ur verkligheten vilket gör den ännu mer spännande.




Lill-Tony har en Final-Exam kvar imorrn. Engelska. Det blir att sitta och plugga en stund med honom senare. Men det kommer att gå galant, det vet jag. Han sitter just nu i sitt rum och lär Belma (hemhjälpen) arabiska.... Det låter himla charmigt ska ni tro!

Så imorrn ska vi fira lite att skolan är över för denna gången och njuta av friheten. Wow...man kan få sova lite längre ju! Nathalie gick sin sista dag igår och där är det nog inte lika bra ställt....Det blir nog så att hon får gå sommar skola ett par veckor i slutet av Juni tyvärr. Det har hon gjort 2 somrar nu eftersom hon inte lyckas få godkännt i Algebra och Trigonometry...hemska ämnen. Sympatiserar starkt med henne. Nu vet vi ju inte resultaten av proven ännu...men jag ser det i hennes ansikte!!!!! Oh well....det fixar sig nog. Huvudsaken att vi är friska........

Det är bara att hosta upp 5000 Dhs till det!!!! Grrrrrrrrrrrrrrrrr!

Nu står Anthony bredvid mig och tycker att vi ska baka kakor! Men det tycker jag var en bra ide'...... To the kitchen!!!!

Ha en härlig fortsättning på Söndagen!

Peace!