Tuesday, April 29, 2008

Fotbollssäsongen över!


Så sjukt det låter , men så är det ju. När säsongen börjar hemma i Sverige så avslutas den här. Anthony har varit på certifikat utdelning idag på Manchester Uniteds fotbollsskola som han gått nu i vinter. Han har framför haft skojigt och fått lära sig jättemycket. Kan ju inte påstå att han är någon Ronaldhino eller så, men vad spelar det för roll när man har så roligt! Entusiastisk har han varit och alltid spelat med ett leende på läpparna, som hans tränare sa.
Förutom detta, så är det nu min och barnens tur att vara förkylda. Attans! I don't like! Hoppas det passerar fort.
Har varit ut till Dragon Mart idag med Sams syster. Hade lovat att ta med henne dit. Hon ville köpa väskor. Vi gick och gick och gick......4 väskor och annat skrot senare hade jag spaghetti-ben och dunkande huvudvärk. Hon var då nöjd ialla fall. Själv gillar jag inte detta kineseri...bara skrot tycker jag.
Nu ska jag faktiskt gå och göra soppa. Det får duga för sjuklingarna till middag.
Atjooooo!

Tuesday, April 22, 2008

Bara en liten paus....

Ja, jag vet...jag SKA plugga! Måste bara dela med mig av min fantastiskt fina bok som jag inhandlade häromdan. En bok med fotografier och tankar från Öst.
Fotografen är enastående, man blir lyrisk av att titta på bilderna. Hittade givetvis en website där det finns lite av varje av honom. Olivier Föllmi . Om man klickar på portfolio längst upp i hörnet, finns det massor med härliga foton. ( När ni har tid alltså....)

Här kommer lite tänkvärt från samma bok:


  • One day, a novice archer stood before a target with two arrows. His master then said to him: " Beginners should not use two arrows. If you rely on the second one, you will not pay enough attention to the first. So it is better to concentrate fully on a single arrow, without worrying about wheter it will hit its target." Yoshida Kenko

  • A true man does not cry for himself. His tears are always destind for others. Meng Jiao

  • Remember to take the journey step by step, moment by moment. There are no shortcuts. Steve De Masco

  • What do you want in life? That's the real question, because once you know that, you'll have a goal, and once you have a goal, you have a direction. Steve De Masco

  • A wise man is one who hears what makes no sound and sees what has no shape. Zen practise


Hur ska jag hinna ....????


oj oj oj, nu har jag bara 1 vecka kvar på min kurs och jag har bara gjort 2/3 av materialet. Har läst att man kan förlänga den med 2 veckor, det får jag nog lova att ansöka om. Det är ialla fall super- roligt och intressant. Det ska bli kul att fortsätta med fler kurser.
Så idag blir det att engagera sig till max.
Ok...tillbaka till min allergiska reaktion som jag skrev om sist. Igår var det "hur borta som helst", så jag tänkte...ok, då behöver jag inte fortsätta med medicinen ...hahahahah....Hur knäpp får man bli?!! Vaknade 03.30 inatt och trodde jag skulle klia ihjäl mig. Tände lampan och upptäckte att hela min kropp var täckt i stora läbbiga blåsor och röda små prickar i stora sjok. Det blev att hoppa upp ur sängen och dra raka vägen till akuten. Det kändes som man ville krypa ur skinnet. Kliade och brände som bara attan. Bara ansiktet var ok. ( Tack o lov!)
Det blev lite injektioner av cortison och antihistamin och tabletter som jag ska ta i en vecka nu. Jag lovar att inte fuska, även om det nu ser ganska fint ut igen! Jag blev helt utslagen och trött imorse av all medicin, känns bara som jag vill gå och dra ett täcke över mig och sova iall oändlighet! Nu måste jag försöka lista ut vad reaktionen kommer ifrån. Läkaren trodde absolut att det var Skaldjur...det var ju en räka med i maträtten och den svarta spaghettin var ju gjort på bläckfisk, så det lutar ju åt det hållet. Men sedan sa hon att det KAN även vara penicillinet som jag tar nu för magen. Cifran. Ska prova skaldjur nästa vecka och se hur jag reagerar då. Då avslutar jag kapitlet om den strapatsen nu.
Feng Shui here I come....................
Have a LOVELY DAY ! (Härlig låt tycker jag! Klicka & njut! )

Sunday, April 20, 2008

Hellen & Bruce, Bruce & Hellen.....


Nya, super-trevliga vänner,träningsvärk i skrattmusklerna (!!!!!!) god mat, gott vin och lite shopping...Ja det har varit min vecka. Kan det bli bättre?!! Saknar er redan Bruce & Hellen! Guru Bruce fick till det så bra när han sa...Det här är INTE sista dan på resan utan den första dan på nästa resa...hahahah eller hur?

Kan inte fatta att ni är tillbaka i Sverige nu och spelar golf redan! Vi satt ju tillsammans igårkväll och åt middag tillsammans. Otroligt!
Jag bara MÅSTE bara berätta vad som hände mig inatt, bara föratt jag skulle vara annorlunda och äta pasta istället för pizza (som ni andra) ....

Ink spaghetti.....hahahahahahah (nu fick jag en anledning att lägga ut denna fina bild..)


Jag vaknade alltså med blåsor på hela benen och ryggslutet!! Snacka om allergisk reaktion. Jag har aldrig varit med om liknande. Det var bara att dra till Doktorn imorse. Fick lite medikament som ska trolla bort blåsorna. Skulle ha beställt Pizza som ni andra.....Men smarrigt var det ju! Stone Fire Pizza Kitchen Wohooooo!!!!

En tröst var ju den fina väskan som jag köpte i Outlet mall igår! Din var ju inte fy skam heller Helene, men jag tog ju ingen bild på den!!! Så ni får hålla till godo med min då. = ) Ser just att den var samma färg som Bläck spaghettin...svartgrön hahahahaha


Nu ska jag gå och värma lite Pizza som lill-Tony inte orkade äta upp igår....

Ha en bra dag var ni än befinner er.

Peace!

Sunday, April 6, 2008

Det går uppåt....


Tjenixen!

Visst blir det mäktigt! Världens högsta byggnad. Bilden är tagen från våran balkong. Jag tror att det var fotografen som lutade..eller man vet ju aldrig, det kanske är Burj Dubai som lutar!!! Så klantigt som dom bygger här.

Som nästan alla nu vet så har ju hälsan inte varit på topp. Har inte haft energi att blogga så mycket. The CT Scan (magnetröntgen) som jag gjorde i går gick ganska bra. Nu är det bara väntan....På Tisdag ska jag träffa min gastro dr och då får vi se vad han kommit fram till. Hatar att gå & vänta....man blir lite prillig! Jag går ju inte omkring med enorm smärta men bara känslan av att något inte är som det ska räcker.
Tur att jag har min Feng Shui kurs att koncentrera mig på. Jätte skojigt och intressant. Blir redan lite "mobbad" här hemma...."-Kan jag göra så här...är det här Feng Shui nog för dig"?!!! De retas med mig till max. Men jag bryr mig inte...jag har inte tänkt bli en fanatiker bara för att jag tar en kurs. Men lite förändringar blir det ju förstås så småningom....

Man ska ju givetvis börja i sitt eget bo och de kommer nog att ta tid. Har inhandlat fina förvaringslådor idag, så nu blir det att rensa upp i alla skrymslen och vrån. Sakta men säkert.


Tjingeling.








Thursday, April 3, 2008

Yin Yang......


Vad nu då....undrar ni kanske, nu har hon fått nåt fel..!!! (igen)

Lugn bara lugn, jag har bara börjat studera Feng Shui. Japp! Måste ju stötta lill syrran lite....

Ok, jag har knappt "doppat fötterna" i materialet än, men jag är helt entusiastisk för detta. Hittade en online utbildning som verkar seriös och inte allt för dyrt. Det var det enda alternativet eftersom det inte finns några kurser här i Dubai. Det kommer nog i framtiden men vem vill vänta. Det verkar inte vara en barnlek måste jag säga...mycket man måste lära om, om ni förstår....De flesta sakerna jag associerat med Feng Shui, ja, det existerar inte i den riktiga klassiska Feng Shui skolan. Bara en massa trams som inte har någon grund i läran. Så detta kommer att bli mycket spännande.

Annars har det inte hänt så mycket i Dubai sen sist jag skrev...jo, just ja, en brand till....jag menar Hallå, nu räcker det med bränder. Det var i gamla souqen (marknaden) , 184 små affärer med krims krams (typiskt turist hang out) brann ner. Tydligen en kortslutning i A/C. Tragiskt, speciellt när INGEN av dom var försäkrade! Typiskt Dubai får man lov att säga.

Och för de som planerar att komma till Dubai snart .....Summer is here! Big time. Igår hade vi 38 i skuggan. Pust och stön!

Ha en bra dag!
Peace