Tuesday, January 29, 2008

Detox Dag 1

Jag säger bara en sak, TUR att jag hade fullt upp idag. Annars hade jag nog inte klarat detta. Fasen vad prillig man blir när man inte får i sig kolhydrater och kaffein! ok, jag dricker ju mest te, men det är ju kaffein i det med! Jag känner mig absolut inte hungrig, men tom liksom. Ovanlig känsla. Det har gått riktigt bra. Inget fusk!

Har varit och vaccinerat barnen idag. TBC för båda och hjärnhinne för Anthony. Han fick även utskrivet, en för mig ny, grej för astma. En Ventolin Diskus! Hmmmmm, det blir intressant.(Låter som en växt...!!)Verkar dock mycket smidigt.

Imorrn blir det inget bloggeri. Ska på läkarundersökning för min nya sjuk försäkring. Ska även ta Nathalie till en tandläkare för hennes onda käke. Ja, stackarn...hon har haft problem ett bra tag nu. Det knakar och gör ont i käken när hon tuggar och hon kan inte gapa ordentligt, det blir stopp. Så vi får väl se vad det blir av det.
Efter det ska vi till frissan, min dotter och jag. Och hinner jag, ska jag ta Anthony till optikern. Ja, det verkar som han behöver brillor! Så charmigt! (tycker bara Mamma...!)

Peace!


Monday, January 28, 2008

Too busy to blog!

Ok ok ett par rader har jag ju tid att skriva! Men Hallå tänker ju alla nu...vad gör du egentligen på dagarna din latmask?!!! Jo, jag läser. Just det. Läser. (och väntar på att mitt uppehållstillstånd ska bli klart så jag kan söka jobb..!) Man får passa på nu sen vet man ju inte hur det blir. Med läsandet alltså. Har ni läst The Secret- Hemligheten med Rhonda Byrne? Inte? Vad väntar ni på? Vilken fantastisk bok detta är. Jag har haft den legandes i 2 år och inte öppnat den förrän igår. Vilket misstag det var att inte läsa den tidigare. Det har varit så mycket snack om just denna bok och jag blev lite anti (igen) eftersom en del böcker som prisats så mycket som denna ofta blir en besvikelse. Lite kommersiellt typ.....Men jag hade FEL. Sitter klistrad och kommer att sluka den idag. Och sedan måste jag ut och köpa dvd:n, helt klart.
Ett annat "projekt" som jag ska försöka mig på imorgon det är att gå på en Detox diet i 7 (huvva!) dagar! Ja, jag HAR försökt tidigare och Ja, jag har misslyckats flera ggr, men nu känns det som jag ska klara detta. Har köpte en bok som heter NEW Optimum Nutrition Bible av Patrick Holford och i den finns det en detox som sägs vara super. Boken är fantastisk. Drygt 500 sidor av viktig information om kost, motion och allt som behövs för att må bra. Han har skrivit massor med böcker men denna är en sammanställning av alla tidigare.
Kommer ju givetvis att uppdatera er all om min detox status ok! Nu när jag skrivit så mycket om detta vore det ju skamligt om jag inte pallade detta!
Dags att inhandla det som krävs då. Har en lång lista.
Tjingeling!

Saturday, January 26, 2008

Shopping Festival!

Då var det dags igen. Den årliga Shopping Festival i Dubai. Det låter väl kläm käckt och spännande......NOT!!! Inte för oss som bor i eländet i alla fall. Detta innebär enormt trånga. stojiga, hysteriska shopping center med rea (gammalt skräp) och fåniga uppträdanden och andra irriterande saker. Inga lediga P platser. Grym trafik. Och detta håller nu på i en månad. Great! Låter jag negativ? Ja, kanske det......det är väl tillåtet att vara lite anti ibland.
Var på bio tidigare idag med Nathalie. Vi såg en fin film som heter PS I love you. Kolla INTE in trailern om ni tänkt se filmen, den avslöjar för mycket......Vi grät och skrattade om vart annat. Kul med sådana filmer. Filmen är baserad på en bok med samma titel, skriven av Cecelia Ahern. Värt att se tycker jag. Hilary Swank i huvudrollen.Boken bör ju också vara inspirerande för den som gillar att läsa.
Synes!

Wednesday, January 23, 2008

Sir Elton John!


Vilken oförglömlig kväll vi hade i Abu Dhabi igår. Jag har ju inte hört till Elton Johns största fans, men detta var en otrolig upplevelse. Först och främst så tycker jag att han blir bättre med åren. Rösten var otroligt stark och vilken energi! Han kom in på scen, som den gentleman han verkar vara, punktligt kl 21 och spelade utan avbrott (!!!!!) till kl 23.20....Vi var helt tagna. Han gick ut i 2 min. och kom tillbaka och körde ytterligare 20 min. Det kallar jag ENERGI! Man fick verkligen gåshud av alla hans otroliga sånger. Han har ju hur många hits som helst, och jag blev faktiskt tårögd av vissa låtar. Den låt som rörde mig mest var Goodbye Yellow Brick Road ......och det är den som sitter kvar envist i skallen idag. Trummisen var faktiskt den samma som turnerade med honom i orignal bandet 1969......Hur otrolig var han då!!!!! Beundransvärt är allt jag kan säga.
Publiken var ju av den mognare typen och man kände sig nästan lite ung! Fniss!!! Så summan av det hela var ju helt strålande och verkligen värt att köra 32 mil fram och tillbaka!!!! (Tur att man kan köra fort mellan dubai och Abu Dhabi....en dryg timme om Sam kör 160 km/tim!!!) Swoooosh! But I'm still standing.... yeah yeah yeah......
Ha en underbar dag!

Sunday, January 20, 2008

Lunch!




Var tvungen att göra en "Jenny"! Dvs, posta lite matbilder! Yumm yumm för vegetarianer. Baked Lima Beans m Polenta och "ta-vad-du-har-sallad med Sojabönor".
Enjoy

Meditera mera!

Då var det Söndag igen! Ja, det är ju första dagen på veckan här i Emiraten (för er som inte vet). Det känns alltid bra för mig som inte jobbar. Jag gillar rutin och att stiga upp tidigt. Barnen går ner till bussen strax före 7 och då hoppar jag i mina gympa dojjor och kör till parken. Det blir en härlig promenad på ca 5 km dagligen. Hem. Duschar. Äter frukost. Och från och med idag ska jag bli lite mer disciplinerad och meditera VARJE morgon. Inte då och då som det har varit nu ett tag. Jag kör ju med min Twin Heart Meditation och Arhatic Yoga.
Ska även börja gå tillbaka till centret och delta i grupp meditation. Det ger mycket mer än att sitta ensam tycker jag. Dessutom är det ju kul att träffa likasinnade och ha allmänt skoj. Har varit alldeles för lat ett tag eller jag har helt enkelt inte tagit mig tid till det. Eller som Emily Dickinson säger så bra: "Att leva är så häpnadsväckande att det lämnar mycket litet utrymme för andra sysselsättningar."
Nu ska jag skutta in till köket och göra lunch till 2 hungriga barn som kommer hem från skolan snart.
Peace!

Saturday, January 19, 2008

Väderprognos...lol

Tjenixen!
Allt finemang i Dubai. Två torra, men kalla, dagar sen sist. Många har jobbat järnet för att fixa till sina översvämmade villor m.m. men det verkar som det kommer mer tyvärr. Måndag och Torsdag till veckan ser det ut att bli blött igen! Oh no!
Det kommer att bli tufft i veckan med efterblivna läxor etc för barnen. Det var ju roligt med regn-ledigt så länge det varade! Det känns som jag repeterar mig, men vi har faktiskt varit på Cafe' Ceramique idag med och målat .....!!!! Vi har blivit beroende. Vi satt ute på terassen och hade det jättemysigt igen. Det var lite småkallt och molnigt, men vi hade byltat på oss tröjor och sjalar. Man vill ju passa på att sitta ute nu på vintern så mycket som möjligt. Om ett par månader så kommer ju hettan smygande igen.
Häromkvällen var vi på ett ställe som heter Billy Blues, en gammal pub som aldrig riktigt dött ut, trots alla nya flådiga ställen som öppnats. De har stans godaste Margaritas! Ägaren har även en Mexikansk restaurang dörr i dörr. Drinkarna kommer nog därifrån!!! De har även biljard bord om man har lust till det. Det har man ju, speciellt efter lite Margaritas!!! Det kan ju bli hur kul som helst......
Dubai har ju hakat på den nya trenden med Rök förbud överallt, så nu kan alla sluta röka tycker jag! (lätt för en icke rökare att säga! lol) Det blir nog bra, bara alla får gnälla av sig ett par månader. Man får böta ca 1000 kr om man fuskar. Stackars Sam nu då. Han har precis slutat röka cigaretter, men har investerat en hel del i cigarrer och en stor humidor (hur säger man det på svenska då...) fråm Kuba. Det är ju inte så kul att stå ute på balkongen och röka cigarr hahahahahah
Nej, nu måste jag se till att barnen kommer isäng. Skola i morrn och de sitter som klistrade vid datan. Som Mamma! Nathalie på FaceBook och Anthony på World of Warcraft! Usch vad tragiskt.

Skriver mer imorrn. Tänkte sätta in lite dikter och annat smått och gott.

Godnatt!

Tuesday, January 15, 2008

100 Millimeter!


Usch! Det blöta vädret fortsätter här i Emiraten. 100 mm på 2 dagar! Fordon flyter omkring i vissa områden. Har inte regnat så här mycket på 20 år. Här är en blid på eländet. Nu måste jag ut och handla mat, det må bära eller brista. Ha en bra dag!

Regn, Presidenter och Kaos!

Här öser regnet ner för 2:a dagen i rad. Det som började med "mysigt regn" blev helt plötsligt översvämningar och kaos. Aj aj aj! Dags att gräva lite väg brunnar Dubai!!! Barnen spenderade 2 1/2 timme i skolbussen i morse och kl 12 bestämde de sig för att skicka hem de från skolan igen! Nu sitter de i bussen igen och det kommer att ta minst 3 timmar att komma hem igen! Stackarna! Skolorna kommer att hålla stängt imorgon! Själv skulle jag ut och storhandla mat, men det kan jag ju glömma. Det finns ju alltid nåt man kan tillaga i en kris situation. En matig omelett är ju aldrig fel.
Igår var ju president Bush på besök i Dubai som jag skrev tidigare. Alla stora vägar var avstängda och alla hade ledigt för att han skulle kunna flytta sig fritt inom en annars kaotisk trafik tillvaro i Dubai. (Nästa år ska metron vara klar Halleluja!) Vi var "fast" här hemma igår. Alla vägar var blockerade så vi kunde inte ta oss nånstans. Det var som en spökstad. Vi satt hemma och spelade spel och myste.
Idag har vi en annan president på besök, Sarkozy. Han är tydligen inte lika viktig ....inga blockerade vägar idag!!!!
Den 22: Jan ska vi köra till Abu Dhabi och titta på Elton John. Det blir kul. Inte för att vi är några stora fans , men ialla fall. Alltid kul att kolla in en världsartist. Dessutom har vi ju den årliga Jazz Festivalen nu i slutet av Jan. Det blir super! Det kommer flera Svenska artister i år. 10 stycken faktiskt. http://www.dubaijazzfest.com/html/artist.asp##
Vi syns!

Sunday, January 13, 2008

Bush kommer!

Hej alla vänner!



Världs premiär för min nya blogg. Välkomna!



Jenny, tack för tipset! Hoppas du kommer att kika in då och då på min blogg också.



Idag öser regnet ner i hela Förenade Arab Emiraten. Känns lite hemtrevligt om man kan uttrycka det så. Glada i hågen kom barnen hem från skolan idag "-Vi är lediga imorgon!!! Wohoooo!" Men Usch tänkte jag då (de har ju nyss haft jullov)! Vadan detta!

Jo, President Bush kommer tydligen till Dubai imorgon och för att trafiken ska flyta smidigt så har alla fått ledigt imorgon. Vilken lyx!

Annars håller jag övriga kommentarer om Bush för mig själv.



I helgen så var vi på Cafe' Ceramique. Det är ett kul ställe där man kan sitta och ta en fika eller matbit samtidigt som man kan måla sin egen utvalda porslins pryl. Det är hur kul som helst. Man kan sitta i timmar och måla och mysa. Man kan även lämna sin sak där om man inte vill göra allt på en och samma dag. Och när man är färdig så "bränner" dom porslinet. Det ser skitproffsigt ut. Ska posta en bild när våra alster är färdiga.

Nu är det dags för läxläsning.

Vi ses!